Campania „Orașe Curate” poposește la Urziceni

Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, face o nouă oprire, de această dată, în Urziceni.

 În perioada 15 – 20 aprilie 2019, ECOTIC în parteneriat cu Primăria Municipiului Urziceni și ROSAL, încurajează cetățenii să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), urmând ca pentru predarea de deșeuri intre 20kg si 40kg cumulate, să primească un tichet valoric de 10 lei, iar pentru deșeuri de peste 40 kg cumulate, un tichet valoric de 20 de lei. Persoanele care vor preda deșeuri de peste 5kg cumulate vor fi înscriși în mod automat la tombolă, putând câștiga premii atractive: aspirator, robot de bucătărie sau mixere.

 Punctul de colectare este situat pe strada Calea București nr. 22. Tombola va fi organizată pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor din Urziceni pe data de 20 aprile 2019 la ora 13:00.

 Totodată, locuitorii orasului Urziceni pot beneficia de un serviciu gratuit. Astfel, ridicarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice mari şi voluminoase se va face de la domiciliu, în baza unei programări prealabile la numerele de telefon 0243250202 și 0786 429 649.

 România, în calitate de țară membră a UE, are obligația să atingă o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) până în anul 2020. În acest sens, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare în rândul populației.

„Încercăm să aducem conceptul de colectare separată a deșeurilor reciclabile cât mai aproape de cetățeni. Prin intermediul acestor campanii încurajăm locuitorii să predea în mod selectiv deșeurile care pot fi reciclate ( hartie/carton, mase plastice/PET , sticla, metal si echipamente electrice si electronice) și, implicit, să protejeze mediul înconjurător” declară dl. SAVA CONSTANTIN , primarul municipiului Urziceni.

„Orașe Curate” este campania ECOTIC care urmărește acest obiectiv în mediul urban. Alături de autoritățile publice și de mediu locale, ECOTIC a informat și continuă să informeze locuitorii din zeci de orașe din toată țara asupra necesității colectării DEEE, punând la dispoziție puncte de colectare specializate.

În 2017 și 2018, ECOTIC a desfășurat peste 35 de campanii care au informat peste 400.000 de persoane.

http://www.ecotic.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *