Scoală de Vară la Parohia Condeești

În perioada lunii august 2019, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Vincentiu, Episcop al Sloboziei și Călărașilor, în parohia Condeești, Protopopiatul Urziceni, judeţul  Ialomița a avut loc Şcoala de Vară 2019—„ Ne purtăm frumos, mâncăm sănătos într-un mediu curat”, proiect realizat cu sprijinul Consiliului Județean  Ialomița. Activitățile catehetice și educative s-au desfășurat în Centrul Social al bisericii parohiale din localitatea Bărcănesti, participanți fiind tineri cu vârsta între 8-16 ani.

Prin intermediul acestui proiect, parohia  a oferit  copiilor aflaţi în vacanţă o alternativă de  a petrece  timpul liber, într-un cadru activ și atractiv, favorabil dezvoltării personale, şi modalitatea de a păstra şi întreţine mediul curat.

Cei mai tineri enoriaşi ai parohiei au participat la mai multe ateliere educative, între care amintim :

Sesiuni de formare pe domeniul ,,Mediul înconjurător, casă a noastră a tuturor” 

În aer liber – jocuri în parcul bisericii, întreceri sportive, jocuri interactive și de cunoaștere;

            Sesiuni de formare – educație pentru sănătate, Creativitate: „Pătratul Tangram: Jocuri distractive,   Vizită la Mănăstirea Balaciu, Mănăstirea Sfinții Voievozi, Prezentarea  istoricului Mănăstirilor, Vizită la  Catedrala Episcopală, Drumeţie la Muzeu – istorie şi moment literar: La plimbare la oraş!, povestioare şi cateheze,  precum şi proiecţie de film religios şi animat. Aceştia au luat parte şi la slujba Prohodului Maicii Domnului din seara zilei de 14 august, la finalul căreia s-au spovedit cu toţii, iar a doua zi, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, au primit Sfânta Împărtăşanie.

Acest proiect reprezintă o oportunitate pentru tineri pentru a-şi petrece o parte
 a vacanţei,  să promoveze un comportament civic responsabil, dezvoltarea simţului civic şi a lucrului în echipă

Este o posibilitate prin care cultivăm spiritul de cooperare al tinerilor,  descoperim aptitudini vocaționale și  cultivăm pasiunea tinerilor pentru  formarea capacității de a accepta noi provocări de petrecere a timpului liber, care impun implicare personală în descoperirea de soluţii practice şi utile vieţii de zi cu zi. Dorinta   de a învăţa mai mult într-un cadru mai informal decât cel al şcolii propriu-zise şi de a interacţiona cu tineri asemenea lor, sunt principalele, motive care îi determină pe tineri să se înscrie la astfel de activităţi

            Multumim Consiliului Județean pentru sprijinul oferit precum și tuturor persoanelor implicate în buna desfașurare a acestui proiect .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *