Proiect ERASMUS la Liceul Tehnologic

Liceul Tehnologic Urziceni, are deosebita plăcere de a vă împărtăși din experiența acumulată în cadrul proiectului european Erasmus + „Florile – Bijuteriile Terrei”, proiect ce i-a avut drept parteneri, Consue Portugal, Setubal.

Beneficiarii acestui proiect au fost elevii Liceului Tehnologic Urziceni, profilul „Resurse naturale”, elevi ce au fost grupați în 2 fluxuri a câte 3 săptămâni. Scopul acestui proiect a fost acela de a crește nivelul de educație și de pregătire profesională pentru elevii din învățământul liceal tehnic prin promovarea culturii antreprenoriale și prin certificarea achizițiilor de competențe profesionale cheie în vederea asigurării tranziției și facilitării accesului pe piața muncii.

Cele două grupuri de elevi au fost întâmpinate de reprezentanții partenerului, Consue Portugal. Au fost însoțiți în sere unde au luat parte la un schimb de experiență extrem de interesant , dobândindu-și cunoștințe noi în domeniul floriculturii prin lucrul alături de angajații serei și respectând cu strictețe programul de 6 ore.

Proiectul a vizat și o latură cultural-artistică, prin participarea și promovarea cursului de limbă portugheză, prin vizitarea unor obiective turistice încadrate în Patrimoniul Național al Portugaliei (Capo del Roca, Basilica San Filipe, Palatul de la Cascai, Ocenariu), fapt ce a dus la lărgirea  viziunii asupra culturii și tradiției Portugaliei. Tot în cadrul acestui schimb de experiență, elevii au participat la reprezentații artistice autohtone ce le-au oferit amintiri memorabile.

Ținem să precizăm că Liceul Tehnologic Urziceni a câștigat un nou proiect european Erasmus + „Specialiști competenți pentru România” ce se va desfășura pe o perioadă de 1 an de zile. Grupul țintă, de această dată, este format din elevii de la profilul „ Lucrător în agricultură ecologică” și profilul „Mecanică”. Schimbul de experiență din cadrul acestui proiect va avea loc în Granada – Spania. Promitem să vă împărtășim impresii la finalul proiectului.

Director Elena Belega

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *