SEARĂ DE FOLK LA URZICENI – Spectacol Organizat de Biblioteca Municipală Constantin Țoiu

Vineri, 13 septembrie, pe platoul din fața Casei de Cultura s-au auzit ritmuri de muzică folk. Biblioteca Municipală ”Constantin Țoiu” a organizat un spectacol de muzică folk în care au fost invitați soliști  locali, amatori sau profesioniști, și tineri care cochetează cu acest gen de muzică. Au răspuns invitației Petre Sandu – Tică, Costel Adam și Oana Greuș o adolescentă de 17 ani, din Câmpina, elevă la Școala de Arte din Ploiești. Piesa de rezistență a serii a fost Puiu Crețu, un cunoscut folkist, prieten cu publicul urzicenean, care a avut ocazia să îl mai vadă în astfel de spectacole.

Ideea de a readuce în actualitate muzica folk, care constituia în anii 80, alături de alte ingrediente cum ar fi cenaclul ”Dor fără sațiu”, biblioteca și Cinematograful Pacea, spiritul acelor ani se dorește a fi un început și în același timp o invitație către tânăra generație de azi de a continua  să cânte acest gen de muzică inspirat, care transmite mesaje atât de profunde. În acei ani, preocupările tinerilor de atunci gravitau în jurul acestor obiective. Era un grup impresionant de persoane care cântau la chitară, trubaduri locali, muzica folk fiind un gen de referință.

Despre publicul prezent la spectacol se poate spune că a fost minunat, ceea ce arată că plăcerea de a asculta muzică adevărată nu a murit. Oamenii au cântat alături de artiștii prezenți în spectacol, iar la final au felicitat biblioteca pentru această inițiativă și au cerut ca ea să se repete. De altfel, scopul este ca pe viitor să organizăm un festival de muzică la Urziceni, în cadrul căruia să avem un concurs de interpretare prin care să descoperim noi talente care merită să fie promovate și susținute, acest oiectiv aflându-se pe  agenda activităților desfășurate de bibliotecă.

Seara de folk de vineri s-a bucurat de susținerea câtorva sponsori. Este vorba de Petruț Martinescu, managerul firmei Martplast, Ion Bucșaru-Bacsim și Nelu Badea – Agropan Oyl.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *