Sprijin European pentru familiile defavorizate

Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) este în curs de implementare în județul Ialomița.26.052 pachete cu alimente și 26.052 pachete cu produse de igienă vor ajunge labeneficiari. La Urziceni acțiunea este în derulare la Sala de sport de la intrarea în oraș.

Fiecare pachet cu alimente conține faină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conserve cu carne de porc, carne de vită și pateu de ficat de porc, compot, gem de fructe normal și dietetic, și cântărește aproximativ 25 de kilograme.

Coletele cu produse de igienă conțin periuțe de dinți, pastă de dinți, săpun lichid, șampon pentru copii și șampon pentru adulți, precum și detergent de rufe.

Beneficiarii vor primi concomitant ambele pachete, atât cel cu alimente, cât și cel cu produse de igienă. Beneficiarii programului, sunt:

  1. a) familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în bazaLegii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

b)familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

  1. c) persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respective victime ale calamităților, personae dependente, definite conform OUG nr. 84/2020 și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

POAD este finanțat în proporție de 85% din Fondul de ajutor European destinat celor mai defavorizate personae și în proporție de 15% din bugetul național.

Lucia Tudorache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *