Noul an scolar începe cu schimbari majore. Ce decizii iau autoritățile in lupta cu pandemia?

Ministerul Educației are pregătite mai multe scenarii pentru prevenirea infectării cu Covid, în condițiile în care s-a decis la nivel guvernamental ca școala să înceapă la 14 septembrie. Sunt 3 astfel de scenarii care se raportează la numărul de infectări la nivel local, decizia revenind autorităților județene.

În cazul scenariului verde (care presupune risc mic sau deloc), cursurile se fac fizic la școală când avem mai puțin de un caz la mia de locuitori, detectat zilnic în ultimele 14 zile.

Scenariul galben (cu risc mediu) intervine atunci când  avem infectate 1-3 persoane în medie pe zi, în ultimele 14 zile, situație în care  cursurile se țin mixt.

Scenariul roșu – peste 3 cazuri, în care școala se închide și se țin cursuri doar online

Schimbări importante în noile planuri cadru

În prima variantă, cele mai importante modificări propuse sunt eliminarea notelor la materiile Religie, Muzică și Desen și Educație fizică și sport, dispariția Muzicii sau a Desenului dintre orele obligatorii (copiii vor alege ce materie din cele 2 studiază în fiecare an), eliminarea cu totul a materiilor “Consilierea și dezvoltarea personală” (care intră în dirigenție) și “Educația tehnologică”.

În Varianta 2 de plan-cadru aflată în lucru la Minister, dispare materia “Limba latină”, sunt tăiate ore de la Limba modernă numărul 2, de la Fizică, Chimie, Biologie, Geografie și Istorie. Dispar materiile Educație tehnologică și Consiliere și dezvoltare personală.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *