COPIII DIN COȘERENI PRIMESC TABLETE GRATUIT DIN PARTEA PRIMĂRIEI

Primarul Lucian Tudorache: “Orice investiție în educație este o investiție în viitor.”

Primăria din Coșereni a achiziționat 368 de tablete pentru copiii care studiază la Școala Gimnazială Coșereni și la cele două grădinițe din localitate și 20 de laptopuri pentru dascăli. Aceștia vor beneficia de tablete odată cu începerea noului an școlar. Noua măsură are ca scop diminuarea fenomenului abandonului școlar, care este tot mai des întâlnit în această perioadă, îndeosebi în mediul rural.

Primarul Lucian Tudorache a declarat pentru Gazeta de Urziceni că: “Orice investiție în educație este o investiție în viitor. Tabletele erau absolut necesare în acest context, având în vedere că majoritatea copiilor învățau prin intermediul telefoanelor părinților, iar unii dintre ei nu aveau nici măcar un dispozitiv în familie. De asemenea, tabletele și laptopurile au acces la internet.”

Am discutat cu un elev de clasa a IV-a despre acest demers și a spus că de acum încolo nu va mai fi nevoit să-și aștepte părinții să vină de la serviciu pentru a-și face temele. Și profesorii se arată încântați, declarând că acum își vor putea desfășura orele într-un mod eficient.

Autor:Tudorache Lucia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *