Consiliul local va fi constituit la sfârșitul lunii octombrie

Noul consiliu local va fi instalat cel mai probabil în ultima săptămână a lunii octombrie, după ce vor fi parcurse toate procedurile legale de validare. Consilierii vor depune atunci jurământul și vor alege viceprimarul. În aceeași ședință de constituire va depune jurământul și primarul ales, Constantin Sava. Componența politică a consiliului local Urziceni este următoarea: PNL 8 mandate, PSD – 5 mandate, USR – 2 mandate, PRO România – 1 mandat și Partidul Ialomițenilor – 1 mandat. În total sunt 17 consilieri locali. Nici de această dată niciun partid nu are majoritat,  așa că va fi nevoie ca PNL să caute susținere la unul dintre partidele mici pentru a alcătui o majoritate simplă care să îi permită să treacă prin consiliu proiectele executivului. Cel mai probabil candidatul Partidului Ialomițenilor va asigura această majoritate simplă. Interesant va fi votul pentru viceprimar. Sursele dau ca principală opțiune a majorității susținerea lui Nicolae Cristea, actualul manager. Totuși jocurile nu sunt făcute, așa că oricând pot exista și alte variante.

Componența nominală a listei consilierilor locali validați este următoarea: Sava Constantin, Antonescu Lidun Cătălin, Iordănescu Andrei Nicolae,Ștefan Petrișor,Cristea Nicolae, Diaconu Adrian Cătălin, Gancerug Mircea Ștefan și Necula Marius – PNL; Martinescu Oana Alexandra, Buculescu Elena, Ștefan Sorin, Lazăr Ionel, Alexandrescu Dan Octavian – PSD; Cateliu Gabriel și Radu Maria Elena USR; Peiu Grigore Adrian – PRO România și Dinu Ion – Partidul Ialomițenilor. Pentru că Sava Constantin își va prelua noul mandat de primar și cel mai probabil, viceprimarul va fi tot de la PNL, în consiliu vor intra următorii de pe list liberalilor, respectiv Ivan Marian Viorel și Grigore Liviu Cătălin. Ne așteptăm însă să mai fie schimbări în componența acestui consiliu.

Prezența la alegerile din 27 septembrie a fost la Urziceni de 36, 51%, mult sub media pe județ și pe țară. Au votat 5057 de alegători din cei 13 851 înscriși în liste. Constantin Sava a obținut 2302 voturi, iar principala sa competitoare, Oana Martinescu, 1369. Și de această dată primarul a obținut mai multe voturi decât partidul. În schimb, la PSD, dacă până acum, cel puțin la ultimele 2 tururi de alegeri locale, candidatul la funcția deprimar a avut mai puține voturi decât partidul, de această dată lucrurile s-au inversat. De remarcat și victoria Partidului Ialomițenilor, participant pentru prima dată la alegerile locale cu liste proprii, care și-a adjudecat un consilier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *