TIRIAC SE LANSEAZA ÎNTR-O NOUA AFACERE

Ion Ţirian a vândut recent pachetul de 45% din acţiunile pe care le deţinea la UniCredit Ţiriac Bank, cu aproape un miliard de euro. Omul de afaceri nu a aşteptat foarte mult pentru a se lansa într-o nouă afacere.

     Ţiriac Holdings, prin intermediul companiei Ţiriac Energy, va intra în următorii trei ani în competiţie directă cu marii retaileri de benzină şi motorină prin construirea unei reţele de staţii de benzinării cu preţuri de discounter.

     „Avem în derulare un proiect-pilot de şapte staţii, din care şase sunt operaţionale încă de anul trecut din decembrie. Targetul de volum va veni abia în 2017 deoarece anul viitor vom construi. Noi vrem să construim în 2016 cel puţin 50 de staţii, iar în trei ani vrem să ajungem la 200 de staţii de alimentare la nivel naţional. Vizăm şi extinderea la nivel european“, a spus Remus Hîrceagă, directorul general al Ţiriac Energy.

    În plus, staţiile premium vor permite şi alimentarea rapidă a maşinilor electrice. Compania a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 60 mil. euro, iar ţinta pentru acest an este de 100 mil. euro, în timp ce profitul operaţional al companiei este de circa 1% din cifra de afaceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *