ACTIUNEA BLOCADA, IN PLINA DESFASURARE

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomiţa desfăşoară acţiunea Blocada, atât pentru prevenirea comiterii de fapte antisociale, cât şi pentru asigurarea unui trafic rutier fluent, în special pe drumurile dinspre şi către punctele de trecere a frontierei.

În perioada 25 iulie – 31 august, sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, la nivel teritorial se desfăşoară acţiuni preventiv-reactive, la care participă poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, poliție transporturi, acțiuni speciale, arme, explozivi şi substanţe periculoase.

În activităţile desfăşurate, poliţiştii urmăresc prevenirea comiterii de infracţiuni şi asigurarea fluenţei traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens. Astfel, pe raza judeţului Ialomiţa, în perioada 30 iulie – 4 august, au participat în medie, zilnic, 200 de poliţişti, din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale şi specialişti în arme, explozivi şi substanţe periculoase.

În urma a peste 170 de acţiuni punctuale desfăşurate în această perioadă, poliţiştii au constatat 32 de infracţiuni, dintre care 5 de natură judiciară, 19 la regimul circulaţiei rutiere, una la regimul armelor şi muniţiilor şi 7 de alte genuri de infracţiuni. Dintre infracţiunile descoperite, 24 au fost constatate în flagrant delict.Poliţiştii au depistat o persoană urmărită care  avea emis pe numele său mandat de arestare preventivă.

Au fost instituite 115 filtre rutiere, a fost identificat un autovehicul care fusese sustras şi a fost confiscată o armă letală.

De asemenea, au fost aplicate 1.476 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 463.322 de lei, dintre care 193 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, prevăzute de Legea 61/1991, 19 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

În urma activităţilor desfăşurate în trafic, poliţiştii au aplicat 1.186 de contravenţii prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 7 pentru consum de alcool, 157 pentru viteză neregulamentară şi 5 pentru nerespectarea normelor legale privind depășirea.

Ca măsură complementară, poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de 6.702 de lei, au reţinut 50 permise de conducere, dintre care 10 pentru consum de alcool şi 18 pentru viteză și au retras 27 certificate de înmatriculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *