UITE CINE VREA SALARII DUBLE!

Potrivit unei analize realizată de Mediafax senatorii şi deputaţii au lucrat în plen,  în prima sesiune parlamentară, doar 316 ore.

     Prima sesiune parlamentară din acest an a început în luna februarie şi s-a încheiat la finalul lunii iunie. În cele cinci luni, așa cum arată infor mațiile de pe site-ul parlamentului, deputaţii şi senatorii au lucrat în plen un total de 316 ore. Acest lucru înseamnă că, la un program mediu de 8 ore pe zi, senatorii şi deputaţii au petrecut la serviciu pentru dezbaterea şi votarea proiectelor legislative, doar 39 de zile. O parte din acest timp a revenit declarațiilor politice sau interpelărilor, și doar 17 ore au fost lucrate de senatori şi deputaţi în 11 şedinţe de plen reunit.

     Spre deosebire de deputați, senatorii, deşi au lucrat în mai puţine şedinţe de plen, au strâns mai multe ore de dezbateri. Astfel, de la începutul anului, senatorii au participat la 58 de şedinţe de plen, totalizând aproape 157 de ore de activitate (19 zile de muncă la un program de 8 ore), în timp ce deputaţii au lucrat doar 142 de ore în plen (mai puţin de 18 zile de muncă la un program de 8 ore), în 62 de şedinţe.

    Pe de altă parte, deputaţii au avut şi cele mai multe şedinţe de plen suspendate fie din lipsă de cvorum, fie din cauză că la lucrări nu au participat reprezentanţii Guvernului pentru răspunsurile la întrebările şi interpelările aleşilor.Spre exemplu,  au fost 5 şedinţe de plen ale Camerei Deputaţilor care au fost suspendate după mai puţin de 10 minute, cea mai scurtă dintre aceasta fiind de doar un minut şi 44 de secunde.

     Parlamentarii  s-au remarcat şi prin numărul mare de zile libere pe care şi le-au luat în această sesiune. Pe lângă cele trei sărbători legale din primele 6 luni ale anului pe care  le-au prins în plină sesiune (Paştele, minivacanţa de 1 mai şi cea de Rusalii), aleşii şi-au mai întrerupt activitatea şi pentru Paştele şi Rusaliile catolice, când şi-au programat activităţi în teritoriu. De exemplu, deputaţii şi-au luat o vacanţă prelungită, de cinci zile, de Paştele ortodox, din cauza lipsei cvorumului în Săptămâna Mare, iar în Senat, vacanţa de Paşte a fost legată cu cea de Paştele catolic, astfel încât senatorii au lipsit de la lucru mai bine de două săptămâni. Senatorii şi-au luat liber şi de Rusaliile catolice, tot pentru a merge în teritoriu.

      Urmare a acestei prezențe, senatorii şi deputaţii au lăsat multe restanţe peste vară – peste 700 de legi aşteaptă soluţii din partea comisiilor de specialitate din Camera Deputaţilor şi din Senat pentru a ajunge la votul final. Aceasta, în timp ce alte 730 de iniţiative şi proiecte au fost votate în Camera Deputaţilor şi în Senat, fiind fie adoptate, fie respinse.

     Ei bine, aleșii nemului consideră că această ”muncă asiduă” merită răsplătită așa că pun la cale dublarea salariilor. Acestea urmează să ajungă, în sesiunea următoare, la 9000 de lei. Toate acestea după ce și-au dat și pensii speciale. Și cum vocile celor care mai au ceva bun simț sunt prea puține pentru a stopa nesimțirea acestor indivizi, mai mult ca sigur, din septembrie, aleșii neamului îți vor mări leafa în timp ce vor continua să doarmă în parlament, cum au făcut-o și până acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *