STAFURI UTILE IN BUCATARIE

1. Daca ati innegrit fundul unei oale, adica ati ars-o, sa stiti ca mai exista sanse sa o salvati. Incalziti putina apa cu un plic de praf de copt in oala cu pricina, dupa care lasati cateva minute sa stea. Veti vedea ca se curata mult mai usor.

2. Cand puneti laptele la fiert, ungeti gura oalei de jur imprejur cu putina grasime. Veti avea surpriza ca laptele sa nu mai dea in foc.

3. Legumele isi pastreaza culoarea in timpul fierberii daca nu se pune capacul pe oala iar in apa se adauga un pic de bicarbonat.

4. Draperiile pline de fum de tigara si ingalbenite se fac iar albe daca la spalat adaugati un pliculet de praf de copt.

5. Daca aveti de curatat multa ceapa sau usturoi, veti avea mai mult spor daca le tineti timp de 15 minute in apa calduta.

6. Ca sa nu va miroasa degetele dupa ce ati taiat ceapa sau usturoi, frecati-le de chiuveta metalica sau de orice bucata de metal si spalati cu apa.

7. Fructele inca verzi se vor coace mai repede daca le tineti la un loc cu cateva banane. Bananele accelereaza coacerea oricarui fruct.

8. Petele de grasime si de murdarie de pe canapea sau covor se curata minunat cu spuma de ras.

9. Daca sare uleiul cand il incingeti adaugati putina sare ;).

10. Vreti sa scapati de chinul unui cuptor cu microunde imbacsit? Puneti intr-un vas putina apa si o lamaie taiata felii si porniti aparatul pentru 10 minute. Aparatul se va curata si va avea un miros placut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *