DE CE AU FOST DATI AFARA ANCA SI PAREPA ?

    Trădare, acesta ar fi motivul pentru care Nicolae Parepa de la ALDE și Anca Ionel de la PSD, au fost excluși din partid înainte de a fi validați. Bine, nimeni nu a spus pe șleau că despre trădare e vorba, dar așa se discuta în galeria PSD. L-am întrebat  pe Liviu Cazan care au fost motivele, dar noul viceprimar a fost extrem de rezervat în declarații. A subliniat doar că organizația municipală a luat decizia si că găsim în procesul verbal al ședintei toate detaliile. Nu am reușit însa să aflam cine ne poate pune la dispoziție hârtia aceea, dar ne-au fost de mare ajutor doamnele din galeria PSD care au susținut sus și tare că Anca e un trădător, un nenorocit care merită să fie dat afară. Cu siguranță la cât erau de înfocate l-ar fi trimis pe bietul om  la ghilotină, dacă am fi trăit acele timpuri. Pentru aceste informații le mulțumim doamnelor respective și trecem cu vederea că ne-au apostrofat că fotografiem și înregistrăm pe acolo. Fiind pentru prima oară prezente la o ședință de consiliu sigur nu au știut că asta face presa, observă, înregistrează, fotografiază și transmite informațiile către public. Revenind la subiect, am aflat că domnul Anca se pregătea să trădeze în favoarea primarului și preventiv a fost aruncat peste bord. La fel s-a spus, tot în public, despre domnul Parepa, acuzație venită la pachet cu acea că e securist. Totuși, o doamnă mai indulgentă a menționat că domnul Parepa nu a fost atât de rău precum domnul Anca. Un moment absolut delicious,daca nu ar fi fost atât de tragic!

    Prefectul Gigi Petre s-a eschivat de asemenea de la a comenta această situație – ”Este o intrebare tendențioasă la care nu pot să răspund, a zis prefectul . Întrebati liderii politici!” ne-a sfătuit acesta. Nu degeaba i-am adresat această întrebare domnului prefect. Când s-a înființat ALDE, domnia sa, depășind limitele apolitice ale unui înalt funcționar al statului, a fost un mare susținător al partidului lui Tăriceanu. Întrebat la rândul său de ce a fost exclus Parepa, profesorul Nunu Ion, ajuns consilier județean și prin aportul lui Nicolae Parepa, a declarant la fel de ambiguu că nu știe, că el nu a făcut el nimic, nimic. ”Nu am propus eu, a zis Nunu. Au propus liderii. Nu ați văzut că a trecut la PNL? Asta a vrut partidul, a încălcat statutul partidului. 44 de persoane au votat pentru excludere. ” Domnul professor a încercat să ne aburească, ca de obicei. Dacă trecea la PNL, domnul Parepa își pierdea mandatul automat și nu mai era nevoie de circul acela, dar înțelegem de ce profesorul Nunu se simte inconfortabil cu acest subiect. Poate are ceva mustrări de conștiiță. Cât despre întrebările către lideri, cui să le adresăm? Deputatul Ionescu a refuzat mereu orice colaborare cu Gazeta de Urziceni, singura publicație de pe colegiul lui.

Anca Ionel, acuzații grave la adresa partidului- ”Am fost exclus într-un mod mizerabil!”

    ”M-au exclus mizerabil, a spus Anca, pe motiv că lucrez la Ecoaqua și că aș fi votantul domnului Sava, dar nu s-a ținut cont că eu mi-am pus la dispoziție resurse și timp ca să câștigam. Obiectivul meu  fost să câstigăm și am câstigat la consiliu. Sunt membru de partid de 5 ani… Eu pentru nimic în lume nu votam să fie exclus un coleg, cum au făcut colegii mei. Colegi pe care i-am ajutat  m- au considerat un trădator ordinar, fără să existe trădare. Am contestat decizia. Nu mi-a răspuns nimeni pentru că la noi la PSD jocurile se fac pe sub masă. Nu mă mai regăsesc în formula asta de partid care își spune și democrat. Nu văd ce democrație există, dacă nu asculți un om să spună ce are de spus în apărarea sa? Am muncit în campanie . Excluderea s-a făcut pe 8 iunie și a fost comandată de Liviu Cazan. Aici hotărârile se iau de el.” ne-a declarat domnul Anca.

Nicolae Parepa – ”Am auzit pe stradă că sunt dat afară”

     Nicolae Parepa a comentat pentru noi acest episod. ”Dacă ai mei colegi au tras concluzia ca așa se face nu mi s-a spus niciodată nimic. Am auzit pe stradă că sunt dat afară. Am scos un scor bun la consiliul local și judetean. Nu am primit hârtia oficială de excludere și nu sunt de acord cu manevrele astea prin care ești exclus pentru că nu ești cuminte. Nu am știut, că dacă eram informat făceam demersurile necesare și nu mai veneam. Adică aș fi contestat excluderea. Am acest drept. Să mi se spună de ce sunt dat afara din partid? Acum 2 luni jumătate se spunea că sunt persoana cea mai bună, care aducea notorietate și greutate ALDE. Nu am avut nicio discutie de la om la om în partid. Mi s-a reproșat scorul, dar am avut un scor bun comparative cu alte localitați. În campanie mi-am dat toata silința si  am fost peste media națională. Să mi se fi spus cinstit să mă dau la o parte că vor pe altcineva consilier și mă dădeam. O să contest nu pentru mine,  dar vreau ca oamenii să știe ca eu nu am trădat, nu am încălcat nicio regulă, nu am pus pe nimeni în postură neplacută. Când am intrat în partid eram sfătuit de unii să nu intru în această echipă pentru că nu inspira încredere, dar am făcut echipă cu colegii cu care am făcut campanie. Am zis să trecem peste asta. Au vrut să se ajungă la o anumită persoană de pe listă. Nunu si Ionescu trebuiau să spună cinstit că trebuie să plec si plecam.  M-a deranjat modul în care s-a făcut acest joc. Doi oameni de anvergură, un deputat și un consilier județean, ajuns și datorită nouă consilier, îndemnau cetățenii să o lase mai încet cu primăria, să aleaga lista de consilieri județeni. Sunt  persoane care pot susține ce spun. Să stie oamenii cum se procedează, ca să nu mai greșeasca și ei.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *