SIGURANTA IN SCOLI, PRIORITATE PENTRU POLITISTI.

Pentru polițiști, siguranţa în şcoli constituie o prioritate. Astfel, odată cu începerea anului școlar, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. De asemenea, la fiecare şcoală vor fi afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate, pentru o mai bună comunicare.

Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor.

Din dispoziția șefului Poliţiei Române vor fi identificate şi controlate toate unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ, cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

O atenţie deosebită va fi acordată activitățile educativ-preventive și de verificare a gradului de siguranță rutieră, conferit de autovehiculele special destinate transportului de elevi.

Totodată, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor.

De asemenea, pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii vor organiza  pentru elevi diferite activităţi preventiv – educative.

La începerea școlii polițiștii ialomițeni au acţionat suplimentar, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor de pe raza județului, pentru ca deschiderea noului an şcolar să se desfăşoare în siguranţă.

În Urziceni, Polițiști de ordine publică, de la rutieră, prevenire şi de la alte structuri, au fost prezenţi, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor și au asigurat fluidizarea traficului rutier, în special în zona unităţilor de învăţământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *