PNL IALOMITA IL PRIMESTE INAPOI PE DEPUTATUL AURELIAN IONESCU – ORGANIZATIA PNL URZICENI SE REVOLTĂ

    PNL Ialomita îl recuperează pe proaspătul exclus din ALDE, deputatul Aurelian Ionescu, același care acum 4 ani îi trăda fără scrupule pe colegii liberali din Urziceni. Motivul ține de ratiuni politice, după cum am inteles de la președintele PNL Ialomita, Tinel Gheorghe. Ratiunile, nespuse, am dedus noi ca  ar fi legate de intenția de a diminua scorul electoral al ALDE, cu toate că ne îndoim ca domnul Ionescu este vinovat de procentul electoral neasteptat de bun obținut la ultimele alegeri, cele locale.  Revenirea ”fiului risipitor” la partidul care l-a consacrat a provocat revoltă în rândul liberalilor  din Urziceni. Majoritatea membrilor cu state vechi, apropiați ai primarului Sava, nici nu vor să audă de fostul lor coleg. Mai mult, vechii liberali nici nu s-au obosit să strângă semnături pentru candidaturile la parlamentare. Ei spun că atâta timp cât propunerea organizației PNL Urziceni, care este de departe cea mai performantă organizație din județ,  pentru lista de deputați nu este luată în calcul, nu vor face niciun compromis.

   Ca și acum, în urmă cu 4 ani, liberalii idin Urziceni l-au vrut pe liste pe consilierul Lidun Antonescu. Lovitura de grație au primit-o de unde se așteptau mai puțin. ”Bunul lor coleg” Ionescu a negociat pe la spate candidatura din partea PC și așa a ajuns în parlament. De atunci, deputatul Ionescu s-a transformat din apropiat al primarului  Sava într-un contestatar și critic acerb. E greu de crezut că liberalii din Urziceni vor putea să înghită o astfel de propunere. Dacă nu se va găsi o cale care să îi mulțumească, PNL va avea cu siguranță un scor slab în Urziceni, unde Sava are un important capital electoral.

    Pe acest fond de nemulțumire a mai apărut și zvonul suspendării lui Sava din funcțiile de conducere din PNL. În comunicatul primit de presă se menționa că ”Primarul municipiului Urziceni, Constantin Sava, a fost suspendat din calitatea de membru al PNL Ialomiţa”.  Ulterior, deputatul Tinel Gheorghe a lămurit că a fost vorba doar de o propunere de suspendare pentru care urmează să fie luată o decizie probabil săptămâna viitoare. Președintele PNL Ialomița speră că va calma spiritele în organizația din Urziceni și promite că ne va oferi un punct de vedere despre situația din cadrul organizației Urziceni, după ședința BPJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *