SFATURI IN BUCATARIE

Dacă sarea se umezește, puneţi câteva boabe de orez în solniță pentru a absorbi excesul de umezeală.

Pentru a curăța petele de fructe de pe degete, masați-le cu un cartof proaspăt, decojit. Oţetul alb, de asemenea, poate face acest truc.

Păstraţi salata iceberg proaspătă dacă o ambalați într-un prosop curat de hârtie și apoi o puneți în frigider într-o pungă sigilată.

Dacă pâinea nu mai e proaspătă, puneți o țelină proaspătă, curățată, în pungă și închideți-o lagură. Aceasta îi redă pâinii gustul proaspăt și textura moale.

Păstraţi întotdeauna o plantă de aloe vera în bucătărie. E nepreţuită atunci când vă tăiați sau vă ardeți la mână. Dacă rupeți doar o frunză, ”gelul” din interior va repara ”prejudiciul”.

Atunci când pregătiți supe sau sosuri care au ieșit prea grase, adăugați un cub de gheață. Gheața va atrage grăsimea pe care o puteți apoi lua cu o lingură.

Dacă laptele este în pericol să se strice până când l-ați putea termina, adăugați un vârf de cuțit de sare atunci când deschideți prima dată cutia. Laptele se va menține proaspăt mai mult timp.

Apa care a fost fiartă și care este lăsată să se răcească va îngheța mai repede decât apa de la robinet. Este bine de știut acest lucru când aveți o petrecere și aveți nevoie urgentă de gheață.

Scoateţi petele de ceai sau de cafea din ceștile de porțelan cu o pastă formată din bicarbonat de sodiu, suc de lămâie și cremă de tartru. Frecaţi petele cu acest amestecși vor dispărea imediat.

Dacă două pahare de sticlă s-au lipit după o depozitare îndelungată, nu este imposibil să le dezlipiți. Puneți paharul din exterior în apă caldă, iar în cel interior puneți un cub de gheață. Sticla rece se contractă, iar cea caldă se dilată, procese care vor face ca  paharele să fie separate cu ușurință.

Pentru scoaterea așchiilor de sub unghii, țineți degetul afectat într-un bol de lapte în care ați pus și o bucată de pâine.

Pentru a ajuta sertarele vechi din lemn să se deschidă şi să se închidă ușor, frecați șinele cu o lumânare.

Un tampon de vată îmbibat în oțet alb și aplicat pe o vânătaie proaspătă va reduce ”întunecimea” vânătăii şi o va face să dispară mai repede.

Pentru a păstra salamul proaspăt pentru mai mult timp, ungeţi partea tăiată cu puţin unt.

Orezul rămâne  întreg şi alb dacă se adaugă în apa de fiert o felie de lămâie.

Cremele de ciocolată vor fi mai fine şi mai aromate dacă veţi topi ciocolata într-o jumătate de ceaşcă de cafea şi nu în apă caldă, aşa cum se procedează de obicei.

Supa nu va da în foc dacă veți unge pe interior  marginea vasului cu puţin unt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *