NOUA APARITIE EDITORIALA

    Viața culturală din Urziceni va fi marcată de o nouă apariție editorială. Din nou, preotul Adrian Scărlătescu aduce la lumină scrieri din trecutul orașului. Noua carte a apărut cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, la Editura Helis. Este vorba de  volumul Nicolae Thomescu-Baciu, Amintiri ialomițene. Zapcii. Roman de moravuri vechi, o ediție îngrijită de părintele Adrian Lucian Scărlătescu.

    Este un roman istoric, privind istoria Județului Ialomița, cu precădere zona Urziceniului, sub forma unui dialog între nepot și bunic.

   Inițial, Nicolae Thomescu-Baciu (1880-după 1951), scriitor originar din Urziceni, și-a tipărit romanul Zapcii în ziarul Ardealul, din Cluj, între 2 noiembrie 1923-2 februarie 1924 și în revista pe cre el însuși a îngrijit-o, Bărăganul, care apărea la București, între iulie 1939-ianuarie 1941.

     Zapcii continuă alt volum al aceluiași autor, tipărit de curând la aceeași editură, de către Preotul Adrian Lucian Scărlătescu: Amintiri ialomițene. Poveștile Urziceniului. 1830-1940.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *