ELEVI DE LA LICEUL TEHNOLOGIC SF. ECATERINA, PARTICIPANȚI LA CONCURSUL ”FĂRĂ URĂ, CU TOLERANȚĂ”

Concursul ”Fără ură, cu toleranță” este o inițiativă lansată de Organizația Salvați Copiii în cadrul programelor educaționale Drepturile copilului și Ora de net, susținute de Ministerul Educației Naționale.

Aflat la cea de-a șaptea ediție, concursul derulat cu ocazia Zilei Internaționale a Siguranței pe Internet 2017 abordeaza teme diferite.

La dezbaterea organizată la Liceul tehnologic Sf. Ecaterina au participat alături de elevi și părinți ai acestora. Discuțiile s-au axat pe fenomenul de bullying, pe cauzele care conduc la agresiunea pe net și pe soluțiile la care pot apela copiii aflați într-o astfel de situație. Elevii înscriși în concurs, coordonați de profesorul Paula Bardac, au fost extrem de interesați de subiect. Au înțeles pe deplin fenomenul și au povestit si experiențe proprii. În cadrul dezbaterii ei au aflat cum pot cere ajutor, dar și cum pot oferi la rândul lor acest ajutor. De altfel, acesta este și scopul proiectului: creșterea nivelului de informație cu privire la efectele pe care situațiile de bullying le au asupra tuturor celor implicati, fie că au rolul de victimă, agresor sau martor.

Bullying-ul este în general caracterizat ca un comportament agresiv intenționat, care provoacă disconfort sau durere, implică un dezechilibru de putere și tărie între agresor și victimă și se manifestă repetitiv, regulat. Fenomenul poate lua diverse forme, de la tachinare, zvonuri sau minciuni despre persoana vizată, excluderea dintr-un grup, amenințare până la agresiunea fizică.  Si cum stim ca agresiunea pe net este din păcate un fenomen din ce in ce mai present, dezbaterea de la Liceul tehnologic a fost utilă atât  sub aspect preventiv, cât și al recunoașterii și constientizării riscurilor care survin și a modului cum trebuie să reacționeze copiii și adolescenții aflați într-o astfel de situatie.

Astfel de dezbateri vor mai avea loc în cadrul acestui proiect- concurs pe care elevii  speră să îl câștige. Nu putem decât să le dorim succes maxim!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *