DESPRE BAZA MATERIALA A UNITATILOR DE INVATAMANT

Examenele naţionale, în săli fără sisteme audio-video

110 de săli dotate cu camere de supraveghere mai sunt necesare pentru evaluarea elevilor din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a. 41 de săli de examen dotate cu supraveghere audio-video în plus pentru evaluarea naţională a elevilor de clasa a VIII-a. Şi 121 de săli cu sisteme audio-video pentru examenul de bacalaureat. Sunt doar câteva dintre dotările necesare în vederea susţinerii examenor naţionale.

Pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a

Începând cu anul şcolar 2016-2017, fiecare unitate şcolară a primit certificatul care permite descărcarea de subiecte şi bareme, drept urmare fiecare unitate a devenit centru de examen. Doar că sălile în care se desfăşoară evaluarea elevilor nu sunt dotate corespunzător. Sunt 15 săli cu camere de supraveghere audio-video, mai sunt necesare 110 clase. Sunt 9 săli amenajate pentru descărcarea subiectelor, mai trebuie 33. Sunt 34 de sisteme de supraveghere, necesarul înseamnă un plus de 47, pe lângă cele existente.

Pentru clasele a VIII-a

Sunt 17 centre de examen, la care vor participa în acest an aproximativ 2.200 de elevi. Printre altele, există deja 131 de săli dotate cu sisteme de supraveghere, 20 de săli pentru descărcarea subiectelor, 27 de sisteme pentru holuri şi culoare, 172 de camere audio-video, 52 de imprimante şi copiatoare. Mai sunt necesare: 41 de săli cu sisteme de supraveghere; 10 săli amenajate pentru descărcarea şi multiplicarea subiectelor de examen; 23 de sisteme audio-video pentru holuri şi culoare; 50 de camere audio-video cu sistemele de supraveghere centralizate aferente, 22 de imprimante şi copiatoare.

Pentru examenul de bacalaureat

Acest examen se desfăşoară în 16 licee. Se vor prezenta să dea BAC-ul circa 1.700 de absolvenţi. Pentru susţinerea examenului sunt deja: 264 de clase supravegheate audio-video; 23 de săli dotate corespunzător pentru descărcarea subiectelro; 58 de sisteme pentru holuri şi culoare, 306 camere audio-video; 473 de calculatoare pentru susţinerea probei de competenţe digitale, 32 de sisteme audio pentru susţinerea competenţelor lingvistice în limbă străină.

Mai sunt necesare: 121 de clase dotate cu sisteme audio-video; dotarea a 8 clase pentru descărcarea subiectelor; 23 de sisteme centralizate pentru holuri şi culoare; 124 de camere audio-video şi sistemele centralizate aferente; 273 de calculatoare pentru probele de competenţe digitale; 90 de CD-playere pentru competenţele lingvistice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *