CONTROALE LA FIRMELE UNDE S-AU PRODUS ACCIDENTE DE MUNCA

Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomiţa va desfaşura în perioada septembrie – noiembrie 2017 acţiuni de control la toţi angajatorii din judeţ care au înregistrat în ultimii cinci ani accidente de muncă.

Obiectivul general este creşterea gradului de conştientizare al angajatorilor şi al lucrătorilor din unităţile din grupul ţintă în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă pentru eliminarea / diminuarea accidentelor de muncă şi promovarea stării de bine la locul de muncă cu consecinţe benefice în plan social şi profesional.

Se mai urmăreşte încurajarea unei abordări participative prin implicarea angajaţilor şi angajatorilor în diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din producerea unor accidente de muncă şi promovarea bunelor practici privind eliminarea/ diminuarea fenomenului accidentogen.

Campania de control constă în verificarea prin acţiuni de control la angajatori a modului de realizare a măsurilor dispuse prin procesele verbale întocmite cu ocazia cercetării evenimentelor.

La data efectuării controlului angajatorii vor primii tematica de control care va cuprinde nu numai aspecte legate de modul de verificarea a măsurilor stabilite prin procesul verbal de cercetare  cât şi alte aspecte specifice profilului unităţii vizate de control.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomiţa va face publice rezultatele obţinute în urma controalelor precum şi date privind principalele deficienţe constatate şi exemple de bune practici atăt pe site-ul inspectoratului cât şi prin comunicat de presă după finalizarea acţiunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *