CONSILIUL LOCAL CAUTA SOLUTII PENTRU PROBLEMA CAINILOR FARA STAPAN

La şedinţa consiliului local Urziceni din 29 august, la capitolul diverse, consilierii au abordat problema câinilor fără stăpân. Cel care a adus în discuţie acest subiect a fost viceprimarul  Liviu Cazan. Conform legii consiliul local are obligaţia să construiasca adăposturi pentru căinii vagabonzi.Viceprimarul a amintit, în acest context, de numeroasele apeluri ale cetăţenilor disperaţi de agresivitatea maidanezilor şi a cerut să se ia o decizie urgentă.

Primarul Constantin Sava a intervenit şi a spus că a discutat cu cei de la adăpostul din Bucov, si că, în ceea ce-l priveşte, aceasta ar fi soluţia cu costuri mai mici. Primarul a solicitat o dezbatere publică în care oamenii să fie informaţi asupra tuturor detaliilor legate de cheltuielile pe care trebuie să le facem anual în situaţia în care am construi un adăpost, în comparaţie cu decizia de a-i exporta la adăpostul din Bucov. Primarul a continuat prin a arăta că pentru adăpost avem mai întâi costurile legate de construirea acestuia, la care se vor adăuga cele cu funcţionarea. Potrivit legii, un adăpost de câini trebuie să aibă un medic veterinar, un asistent, paznici, îngrijitori, hingheri, iar asta presupune costuri lunare mult mai mari decât dacă am apela la adăpostul de la Bucov.” Trebuie să cântărim foarte bine cu privire la costuri. O analiză pe cost am facut-o. Estimarea mea este că avem circa 500-600 de câini, cu 60 -70 de lei pe câine, înseamnă circa o jumătate de miliard pe an”, a spus primarul.

Vicerimarul Liviu Cazan a apreciat că şi din punctul lui de vedere aceasta ar fi varianta cea mai bună, dacă preţul este cel menţionat de primar. Acesta a insistat însăcă adăpostul aprobat de consiliu ar fi putut funcţiona foarte bine prin voluntariat, multe persoane exprimându-şi dorinţa de a se implica în acest fel. Totuşi, câţiva consilieri şi-au manifestat scepticismul că suntem pregătiţi să ne implicăm în acţiuni de voluntariat. În concluzie s-a cerut urgent o estimare a preţului în cele două variante discutate şi apoi convocarea unei şedinţe de urgenţă pentru a se aproba proiectul. Primarul a menţionat că săptămâna viitoare va avea toate datele şi le va prezenta consiliului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *