Pizza cu blat de mamaliga

 

Ingrediente:100 grame masline negre;1 ardei galben;1½ lingurita de sare;100 grame faina de malai;1 ceapa mica rosie;100 grame ciuperci proaspete;150 grame branza mozzarella;100 grame cascaval;800 ml de apa;1 ardei rosu;3 rosii mari;2 linguri frunza de busuioc verde;ulei de masline;1 dovlecel mic zuchinni

Mod de preparare:

Punem intr-un bol faina de malai cu apa si o ligurita de sare. Bagam in cuptorul cu microunde la temperatura maxima 5 minute. Se amesteca bine cu telul mamaliga si se mai da inca 3 minute la cuptorul cu microunde la temperatura maxima. Radem cascavalul pe razatoarea mica si se amesteca bine cu mamaliga fierbinte. Ungem o forma de tarta cu diametrul de 26 cm cu ulei de masline si turnam mamaliga fierbinte in ea; nivelam cu ajutorul unei palete si lasam la racit 15 minute. Taiem ceapa marunt; ardeiul se taie julien;dovlecelul de taie rondele. Oparim rosiile, le decojim si le taiem marunt. Se incinge putin ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta si se calesc intai dovleceii pana iau o culoare aurie. Scoatem pe hartie absorbanta de bucatarie. In acelasi ulei calim apoi ardeii aproximativ 5 minute; se scot pe hartie absorbanta de bucatarie. Se calesc apoi ceapa si ciupercile feliate pana iau o culoare aurie; se scot pe hartie absorbanta de bucatarie. La sfarsit adaugam in tigaie rosiile taiate marunt si frunza de busuioc ; dupa ce au fiert aprox. 5 minute punem pe blatul de mamaliga. Peste pasta de rosii cu busuioc se presara dovlecelul, ardeii, ceapa , ciupercile si maslinele negre. Dam la cuptor la 200 de grade 10 minute; scoatem si presaram cu branza mozzarella rasa pe razatoarea mare si se mai da la cuptor 5 minute, sau pana branza s-a topit.Se serveste calda. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *