RETETA SAPTAMANII

TAIETEI DE OREZ CU LEGUME SI PUI

INGREDIENTE: 200 g taietei de orez, 200 g  pulpe de pui, o bucată ardei gras roșu, 200 g dovlecei 200 g vinete, o ceapă, 50 g sos de soia,15 g boia de ardei dulce, 5 g praf de chili, 15 g usturoi granulat, 10 g sos Worcester, 5 g piper alb, 2 linguri ulei rafinat

MOD DE PREPARARE

Pulpele de pui se dezosează, se taie în bucăți medii, și se soteză pe o tigaie încinsă cu ulei. În tigaia cu pui se adaugă ceapa tăiată pai, usturoiul granulat, piperul alb, sare, boiaua de ardei iute și dulce. Când carnea este gata se scoate din tigaie, iar în aceeași tigaie se adaugă ardeiul roșu, dovlecelul și vânăta toate tăiate pai. Se sotează 5 min. la foc puternic și se adaugă carnea de pui pregătită mai devreme. Taiețeii de orez se hidratează în apă fiebinte pentru 10 min., după care se trec prin jet de apă rece, se scurg de surplusul de apă și se adaugă în tigaia cu legume și carne. Se asezonează cu sos de soia și sos worcester, se amestecă cu grijă. Serviți cu ceapa verde si susan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *