CAMPANIA ”ȘCOALA ÎN SIGURANȚĂ”, LA URZICENI

Încă de la începutul anului şcolar, la nivelul poliţiei Urziceni s-a acţionat în vederea prevenirii delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, în cadrul Campaniei ”Școala în siguranță”, iniţiată de Inspectoratul General al Poliției Române. Concret, la Urziceni şi în comunele arondate au fost organizate în cadrul tuturor instituţiilor de învăţământ discuţii cu elevii, pe tematici diverse, toate având ca scop, pe de o parte, informarea copiilor cu privire la anumite riscuri, dar şi modelarea comportamentului minorilor în spiritul prevenirii criminalităţii şi victimizării acestora. În afară de aceste întâlniri, agenţii de poliţie din cadrul structurii de ordine publică au avut incluse în itinerariile de patrulare zonele din jurul şcolilor şi liceelor, mai ales în momentele de intrare sau ieşire a elevilor de la cursuri. De altfel, între instituţiile şcolare şi poliţia Urziceni, există protocoale de colaborare încă de anul trecut, poliţiştii de proximitate fiind constant prezenţi la orele de dirigenţie.

Prevenirea delicvenţei juvenile este una dintre prioritățile Poliției Române, stabilite în activitatea de prevenire a criminalității, școala fiind, alături de familie, un mediu important de formare a caracterelor tinere, de socializare, de asimilare a unor cunoștințe teoretice, dar și de educare. Prevenirea conduitelor violente în rândul minorilor, poate ajuta la formarea unor generații de tineri care resping tentațiile ilicite și anturajele delincvente.

Astfel, orice demers educativ-preventiv, mai cu seama unul de informare a publicului larg cu privire la necesitatea adoptării măsurilor elementare de auto-protecție, este menit să asigure un climat social propice dezvoltării unui comportament adecvat.

Campania”Școala în siguranță”,  s-a desfășurat la nivel național, în perioada 4 – 29.09.2017, şi a avut  ca grup țintă publicul larg, cu accent pe elevi, fiind totodată implementată de către polițiști în unitățile de învățământ din județul Ialomița.

Direcțiile de acțiune ale campaniei au fost următoarele: informarea publicului larg (elevi, părinți, cadre didactice) cu privire la normele de comportament în societate, măsurile de autoprotecție pentru prevenirea victimizării și consecințele legale asociate faptelor antisociale; informarea publicului larg cu privire la competențele și atribuțiile polițiștilor de la structurile de ordine publică (proximitate) și prevenire,  în activitățile de informare derulate în unitățile de învățământ.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *