INCENDIU LA O CASA DIN URZICENI

Marţi, 26 septembrie, în jurul orei 17.00, Pompierii Detașamentului Urziceni au preluat apelul sosit la 112, care sesiza un incendiu izbucnit într-o locuinţă din municipiu. Pompierii s-au deplasat de urgență la fața locului cu două autospeciale cu apă și spumă și cu ambulanța din dotare. Fumul dens care a inundat casa a alertat-o pe locatară, care dormea, alături de un minor, în momentul izbucnirii incendiului. Din fericire, cele două persoane s-au evacuat la timp din locuință. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la acoperișul casei și la bunurile dintr-o încăpere. În cel mai scurt timp focul a fost localizat, iar pericolul ca acesta să afecteze alte 3 camere, înlăturat. După aproximativ 60 de minute, incendiul a fost lichidat.

Focul a distrus acoperișul locuinței pe o suprafață de circa 70 mp și mobilierul dintr-un dormitor, iar un perete din paiantă și mobilierul din alte două încăperi au fost degradate. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit de la un cablu electric defect care a produs un scurcircuit la instalația electrică.

Incendiile cauzate de instalaţiile electrice deţin o pondere semnificativă din totalul incendiilor izbucnite într-un an. De aceea, la proiectarea, executarea şi exploatarea instalaţiilor electrice aferente clădirilor se vor utiliza numai materiale, aparate, echipamente şi receptoare omologate, cu respectarea măsurilor de protecţie prevăzute în documentaţiile tehnice de execuţie.

Se interzice:

– executarea instalaţiilor electrice pe elemente de construcţie din materiale combustibile, acestea constituind un risc ridicat de incendiu;

– utilizarea în stare defectă a instalaţiilor şi receptoarelor electrice;

– racordarea de consumatori electrici având puterile electrice însumate peste puterea electrică proiectată a instalaţiei de alimentare;

– executarea lucrărilor de întreţinere şi reparaţie la instalaţiile electrice de către personal necalificat şi neautorizat;

– folosirea legăturilor provizorii prin introducerea conductoarelor electrice direct în priză;

– utilizarea, în tablourile electrice, a siguranţelor improvizate, prin înlocuirea fuzibilului calibrat ars cu fire din liţă.

În vederea utilizării în siguranţă a instalaţiilor electrice, periodic, se vor efectua lucrări de întreţinere a acestora.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *