Dosare penale pentru consum de alcool

Doi bărbați de 30 și 40 de ani, din municipiul Urziceni, respectiv județul Brăila, au fost depistați de către polițiștii rutieri în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, deși au consumat anterior băuturi alcoolice.

Cei în cauză au fost testați alcoolscop, rezultatele indicate fiind 0,50, respectiv 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, bărbatul de 30 de ani fiind condus la cea mai apropiată unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Celălalt conducător auto, bărbatul de 60 de ani, a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.În ambele cazuri, polițiștii au întocmit dosar penal.

Potrivit legii, conducătorii vehiculelor sunt obligați să se supună testării aerului expirat și/sau recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei ori a consumului de produse sau substanțe stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, la solicitarea polițistului rutier. Persoana care conduce pe drumurile publice un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, testată cu un mijloc tehnic omologat și verificat metrologic și depistata ca având o concentrație de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, este obligată să se supună recoltării mostrelor biologice, în vederea stabilirii imbibației de alcool în sânge.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *