CONSILIUL LOCAL VOTEAZA LUNI BUGETUL PE 2018- ANUL ACESTA AVEM UN BUGET MAI MIC CU 2,5 MILIOANE DE LEI

La ședința de luni, 19 februarie, consiliul local Urziceni urmează să voteze bugetul general al municipiului Urziceni pentru anul 2018. În acest an avem un buget redus comparativ cu anul trecut din cauza reucerii impozitului pe venit de la 16% la 10%, reducerea fiind de 2, 5 milioane de lei. Cât privește gradul de realizare a veniturilor proprii, care se referă la gradul de colectare al taxelor și impozitelor locale, prognoza a ținut cont de realitățile anului precedent, dar și de introducerea taxei de salubritate începând cu 1 ianuarie 2018.

În expunerea de motive se menționează că pentru păstrarea echilibrului bugetar a fost diminuat semnificativ volumul cheltuielilor de întreținere și funcționare pentru toate activitățile și instituțiile subordonate, asigurându-se aproximaiv 80% din necesarul de cheltuieli. Pentru prima dată administrația locală se află în imposibilitatea de a-și respecta angajamentele financiare, respectiv contracte multianuale, chiar dacă există un excedent financiar de 8,5 milioane de lei.

Bugetul propune pentru investiții suma de 8 656 de mii le, care reprezintă circa 30% din totalul cheltuielilor. Investițiile propuse pentru acest an se referă la lucrări de reabilitare și modernizare clădiri din sistemul de învățământ, modernizarea a două terenuri de tenis, din cadrul bazei sportive, reabilitarea clădirii camerei de gardă de la vechiul spital, extinderea și modernizarea rețelelor de iluminat public.

Suma alocată pentru activitățile finanțate din veniturile proprii, care funcționează în cadrul primăriei, respectiv, piață, Casa de cultură, activități sportive, activități funerare și pășuni a fost stabilită la o valoare de  670 de mii de lei. Pentru instituțiile de învățământ bugetul propune 1104 mii lei, iar bugetul spitalului este stabilit la 19 208 mii lei la partea de venituri și 19 464 mii lei la partea de chetuieli

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *