NICU  PERICLI ESTE NOUL PREȘEDINTE AL PMP IALOMITA

Peste  450 de delegați și invitați au participat sâmbătă, 10 februarie, la Conferința județeană pentru alegerea structurilor de conducere a Partidului Mișcarea Populară, filiala Ialomița. Evenimentul a avut loc la Casa de Cultură din Slobozia, în prezența  lui Eugen Tomac, președintele executiv al PMP și a secretarului executiv, Dorel Onaca. Deși a fost așteptat de sutele de participanți din sala, președintele Traian Băsescu nu a putut veni. A trimis în schimb un mesaj de încurajare penru organizația din Ialomița și a promis că la următoarea reuniune importantă va fi cu siguranță prezent.

Nicu Pericli câștigă președinția partidului la un scor foarte mare

Pentru primele 2 funcții de conducere, de președinte, respectiv prim vicepreședinte au candidat câte doi membri de partid. Pentru funcția de președinte au concurat senatorul Gabi Ionașcu și Nicu Pericli, acesta din urmă reușind să câștige detașat, cu un scor de aproape 3 ori mai mare. Rezultatul votului pentru funcția de președinte a fost cumva surprinzător pentru mulți din cei prezenți, diferența de voturi fiind destul de mare. Nicu Pericli a primit aproximativ 180 de voturi, iar Gabi Ionascu circa 70. Nicu Pericli vine din sectorul privat și l-au desparțit foarte puține  voturi de fotoliul de deputat. Este cunoscut mai ales ca fiind patronul firmei de transport călători Nick Touring. Dacă senatorul Ionașcu s-a înscris în cursă mizând pe experiența sa administrativă, Nicu Pericli a declarat că implicarea sa politică s-a produs în momentul în care a realizat că este singura cale prin care poate schimba ceva pentru oameni.”Sper să am rezultatele pe care le-am avut și în sectorul privat. Politica este o experinență minunată când este făcută pentru binele oamenilor”. Noul lider intenționează ca în afară de efortul pe care urmează să le facă, alături de echipa sa,  pentru consolidarea partidului să manifeste transparență deplină  și să aibă un dialog permanent cu societatea civilă. În structura de conducere județeană regăsim și lideri din zona Urziceni: Marius Bucur, vicepreședinte, George Ioniță, secretar executiv, Ion Mitrică, secretar.

Consolidare, implicare, identitate propire

Principalele mesaje transmise de vorbitori s-au axat, cum era de așteptat pentru un partid tânăr, nevoia de consolidare și de implicare, pentru ca să fie organizații locale în toate localitățile județului. În calitate de secretar executiv, Dorel Onaca, le-a cerut colegilor de  partid să se implice în consolidarea organizațiilor și să aibă în vedere alegerea membrilor pentru secțiile de votare. Președintele executive, Egen Tomac, a vorbit mai ales de politica partidului, subliniind faptul că PMP trebuie să se consolidezeca partid de opoziție și  să își assume o identitate proprie. Liderul PMP a amintit că este singurul partid care și-a asumat un proiecte de țară prin susținerea unirii cu Republica Moldova. Eugen Tomac nu a uitat să amintească de greșelile actualei puteri. ”România traversează o perioadă dificilă. Un program de guvernare promovat cu mare fast își dă duhul. Cei care au luat decizii au fost și incompetenți și lipsiți de viziune. PSD si-a schimbat 3 guverne și își bate joc de propriul electorat. Avem un guvern plin de nulități. În plină creștere economică a fost promovat un cod fiscal nou, care a paralizat mediul de afaceri și i-a băgat pe români în spaimă. Singura soluție este implicarea politică. Vrem să construim un partid puternic!”  În ceea ce privește organizația PMP Ialomița, Eugen Tomac a insistat pe consolidarea partidului și mărturisind că experiența senatorului Ionașci, și entuyiasmul de a impinge lucrurile înainte al lui Nicu Pericli se pot împleti frumos, în atingerea acestui obiectiv și a tuturor celorlalte obiective pe care și le vor propune. Esențial este ca din această competiție să iasă o echipă unită, a concluzionat liderul PMP.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *