CUM INTENTIONEAZA ADMINISTRAȚIA LOCALA SA CHELTUIASCA BANII DE INVESTITIII?

Proiectele de investiții propuse în cadrul bugetului pe 2018 ating majoritatea zonelor de interes – învățământ, sport, infrastructură. Printre proiectele propuse de executiv și supuse aprobării consiliului local în cadrul ședinței de luni, 19 februarie, regăsim investiții în reabilitare acoperișuri, instalație termică și sanitară sau împrejmuire la Colegiul Național Grigore Moisil, Liceul tehnologic Sf. Ecaterina și Grădinița Rază de soare. De asemenea edilii vor să ne scape de apa pluvială de pe străzi așa că propun instalarea unor gaigere în mai multe zone din oraș. Se are în vedere și activitatea sportivă pentru care se propune modernizarea a două terenuri de tenis de la Baza sportivă, dar șim alocarea unor fonduri pentru echiple de fotbal.. În sfârșit, administrația locală propune reabilitarea cinematografului, demolarea secției de chirurgie de la vechiul spital și reabilitarea camerei de gardă. Vor fi alocați bani și pentru modernizarea pieței. După aproape 5 ani de când a fost inițiat proiectul, consiliul local va lua în discuție extinderea sediului administrativ al primăriei. Consilierii urmează să mai aprobe un proiect în care se propune realizarea unui monument dedicat profesorului Anatol Pavlovschi.

Câți bani se duc și unde?

600 000 mii de lei pentru extindere sediu administrativ

lnvestitia privind extinderea sediului primăriei a fost promovată ca urmare a existenței unui spatiu insuficient pentru desfășurarea activității Directiei de impozite si taxe locale. Proiectul propune creearea unor ghișee pentru activitatea zilnică de lucru cu cetățenii, a unui spațiu de depozitare adecvat a documentelor fiscale și tehnice (arhiva), precum și asigurarea unui spațiu de așteptare corespunzător pentru plătitorii de taxe locale.

Reabilitarea acoperișului la  Colegiul Național ,,Grigore Moisil”  va costa peste 280 000 lei și va consta în refacerea învelitorii cu tablă tip țiglă si accesoriile aferente acesteia, jgheaburi, burlane, coame, dolii la invelitoare precum și reparații la elementele deteriorate de șarpantă. Pentru reabilitarea acoperișului și spațiilor interioare de la sala de sort a Liceului Tehnologic se prevede o sumă de 266 000 lei. Este nevoie de o reabilitare a sălii de sport prin lucrări de recondiționare a tencuielilor interioare și igienizarea clădirii cu zugrăveli lavabile de interior.

La grădinița ”Rază de soare” se vor face investiții în instalația sanitară și termică și construirea unui gard, valoarea acestor lucrări fiind estimată la circa 287 000 de lei.

55 000 de lei vor fi alocate pentru instalarea unor gaigere. În urma analizei efectuata în teren de către reprezentanții primăriei și S.C. EcoAqua S.A. Sucursala Urziceni s-a identificat un număr de 11 locații pentru montarea și racordarea la rețeaua de canalizare de gaigere pentru drenarea apei pluviale din zonele respective. Este vorba de străzile: Crizantemelor, Eroilor, Creițelor, Crinului, poștei, Arcului,Toamnei, Gara CFR, Aurora, Transilvaniei.

Pentru reabilitarea pieței, iluminat și a grupului sanitar sunt prevăzute cheltuieli de circa 150 000 de lei.

29 000 de lei sunt alocate pentru reabilitarea fostului cinematograf. Aici se propun lucrări de reabilitare la partea de rezistența, arhitectură și instalații, în vederea readucerii în sfera cerințelor sociale a clădirii, în condiții de utilizare și exploatare la un nivel de siguranță și confort.

Din  parcul de la vechiul spital o să dispară fosta clădire  a secției de chirurgie, care va fi demolată, lucrările fiind estimate la 110 000 de lei, dar va rămâne în picioare și va fi modernizată fosta cameră de gardă, investiție care va costa aproximativ 13 000 de lei.

Peste 200 000 de lei sunt alocate pentru modernizarea a două terenuri de tenis de la Baza sportivă. De asemenea, consiliul local urmează să decidă și asupra finanțării cu 60 000 de lei a Asociatiei Sportive Fotbal Club Urziceni și cu 6 500 de lei a Asociației Club Sportiv Viitorul Urziceni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *