ECOAQUA URZICENI A SARBATORIT ZIUA APEI

Ca în fiecare an, în luna martie, operatorul serviciilor de apă și canalizare, Ecoaqua Urziceni, marchează în mod festiv Ziua Mondială a Apei, care se sărbătorește pe 22 martie.  Anul acesta evenimentul a avut loc joi, 29 martie, în parcul Teoharie. Au participat aproximativ 100 de elevi de la Școala Gimnazială I. H.Rădulescu, central de Plasament și Colegiul Național ”Grigore Moisil”, care au ascultat cu mare atențe explicațiile reprezentanților Ecoaqua. Au fost împărțite sticle de apă cu sigla Ecoaqua, desene despre apă și baloane colorate, iar trecătorii care s-au oprit să afle despre ce e vorba au primit toate informațiile despre cum funcționează sistemul de apă și canalizare în Urziceni, despre stația de apă și cea de epurare.

Conferinţa Naţiunilor Unite asupra mediului înconjurător de la Rio de Janeiro a adoptat, la 22 decembrie 1992, hotărârea prin care ziua de 22 martie devenea Ziua mondială a apei (World Water Day).
Obiectivul marcării acestei zile este de a sensibiliza atât potenţialul pentru o cooperare extinsă, cât şi răspunsurile la provocările cu care se confruntă managementul resurselor de apă, având în vedere creşterea cererii de acces la apă şi la serviciile în domeniu.

Tema Zilei  mondiale a apei pentru 2018 ”Natură pentru apă” este axată pe explorarea soluţiilor din natură pentru a face faţă provocărilor legate de apă cu care ne confruntăm în secolul al XXI-lea – inundaţii, secetă, poluare, potrivit worldwaterday.org. Daunele aduse mediului, împreună cu schimbările climatice, conduc la crize legate de resursele de apă existente în întreaga lume.
Pentru a accelera eforturile pentru a face faţă provocărilor legate de apă, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a declarat anii 2018-2028 Deceniul Internaţional de Acţiune „Apă pentru Dezvoltare Durabilă”, care începe odată cu marcarea Zilei mondiale a apei, la 22 martie 2018, şi se va încheia în ediţia din 2028 a Zilei mondiale a apei, potrivit www.un.org/en/events/waterdecade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *