RETETA SAPTAMANII

Mâncărică de pui, bacon și cartofi

Ingrediente:1 lingură ulei măsline, 6 pulpe pui, fără piele, 12 felii de bacon afumat, tocat, 200 g ceapă eșalotă, 350 g cartofi noi, tăiați în jumătate, 2 crenguțe cimbru, 200 ml vin alb, 500 ml supă de pui fierbinte, 250 ml lapte bătut (opțional), suc lămâie, 2 linguri tarhon, tocat

Mod de preparare:

Se încălzește uleiul într-o cratiță mare. Rumeniți puiul, timp de aproximativ 10 minute, până când capătă o culoare aurie, apoi se scoate și se pune deoparte. Adăugați în tigaie baconul și ceapă eșalotă. Mențineți pe foc până devin rumene. Adăugați în oala slow cooker toate ingredientele cu excepția laptelui bătut, zeama de lămâie și 1 lingură de tarhon. Fierbeți la modul HIGH timp de 4-6 ore, până când puiul este într-adevăr pătruns și se desprinde de pe os. Dacă folosiți lapte bătut, acum este momentul să îl adăugați peste preparat și să amestecați până la omogenizare. Se presară sucul de lămâie și tarhonul păstrat, se potrivește gustul cu sare și piper. Serviți preparatul cald. https://www.ecuisine.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *