RETETA SAPTAMANII

PENNE RIGATE CU PIPOTE SI INIMI

Ingrediente: pipote si inimi 100 ml vin rosu, sec3-4 catei de usturoi1 ceapa mare160 g sos de rosii facut in casa400 g paste (penne rigate)500 g pipote si inimi de pui,uleisarepipercimbrubusuioc

Metoda de preparare

Fierbe pipotele si inimile, in apa cu sare, cat sa le acopere, timp de aproximativ 45 minute, sau la oala la presiune.

Fierbe pastele al dente – cu un minut mai putin decat timpul indicat pe ambalaj, fiindca le vei adauga in sos la final si se vor mai gati si acolo.
Pentru pregatirea sosului, incalzeste uleiul intr-o tigaie incapatoare, adauga ceapa taiata solzisori si caleste-o pana devine transparenta. Adauga putina sare, pentru ca ceapa sa nu se arda. Intre timp, zdrobeste usturoiul si taie-l in bucati mari. Adauga-l in tigaie langa ceapa si caleste-l putin. Toarna sosul de rosii facut in casa si vinul. Adauga pipotele si inimile fierte bine, sare si piper. Lasa sosul sa scada pana cand nu mai este apos. La final, adauga cimbru si busuioc.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *