CE POTI FACE CU NISTE COJI DE OUA!

Din coaja ouălor se poate obține un înălbitor natural. Atunci când pui hainele la mașina de spălat, pe lângă detergent și balsam, pune un săculeț cu câteva coji de ouă zdrobite și vei vedea că hainele vor deveni mai albe.

Proprietățile nutritive ale ouălor nu sunt benefice doar pentru oameni, ci și pentru plante. Pui câteva coji de ouă fărâmițate într-un pahar cu apă călduță și uzi plantele cu acest amestec. Solul va deveni mai fertil, iar mineralele conținute vor ajuta plantele să se dezvolte armonios.

Prepară acasă o soluție naturală pe care o poți folosi ori de câte ori ai pielea iritată. Ține coaja unui ou într-un pahar cu oțet de mere. După câteva zile, aceasta se va dizolva complet și o vei putea aplica pe zonele afectate cu ajutorul unei dischete demachiante sau al unui tifon.

De asemenea, coaja de ou este benefică și pentru animale deoarece acestea au nevoie de calciu așa cum avem și noi, oamenii. Pentru a preveni carențele, prepară o pudră din coji de ouă, pe care o obții foarte ușor. Pune într-o tavă câteva coji de ouă, lasă-le la cuptor aproximativ jumătate de oră și apoi pisează-le fin. Presară pudra peste mâncarea animalelor, ajutându-le astfel să aibă oase și dinți sănătoși

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *