MICI SECRETE IN BUCATARIE

-Pentru că untul să se înmoaie mai repede, trebuie să îl dai prin răzătoare.  Mai mult, untul răzuit se va încorpora mult mai repede și mai bine în aluat, făcându-l perfect pentru prepararea biscuiților sau fursecurilor.

-Dacă scapi din greșeală și puțînă coajă în bolul în care ai spart un ou, umezește-ți mâna și vei reuși să o scoți cu ușurință.

-Nimănui nu îi place să irosească alimentele din bucătărie, însă, de multe ori, se întâmplă acest lucru fără să vrem. Iată o modalitate simplă de a stopa irosirea bulionului: congelarea. Poți pune bulionul într-un recipient pentru făcut cuburi de gheață și îl poți folosi oricând ai nevoie, fără a-ți fie teamă că se va strică.

– Pentru a curată usturoiul rapid, nu trebuie decât să separi cățeii de usturoi și să îi pui într-un recipient ce se poate închide (un borcan sau o caserolă). Ia recipientul și agită-l energic de sus în jos pentru câteva momente și vei scapă de majoritatea cojilor ce trebuie curățate.

-Un mic secret pentru a păstra înghețată moale este să o pui în congelator într-o pungă închisă ermetic. Pungă ermetică va împiedică întărirea înghețatei. Cu cât vei scoate mai mult aer din pungă, cu atât înghețată va fi mai moale.

-Pune un șervețel de hârtie deasupra bolului de salată verde și apoi acoperă bolul cu o folie de plastic pentru a păstra salată proaspătă și verde pentru mai mult timp.

-Pentru a evita că mâncarea să dea în foc, pune o lingură de lemn deasupra oalei.

-Verdețurile congelate în ulei de măsline se vor păstra mult mai bine. Acestea pot fi congelate în tavitele de făcut cuburi de gheață. În plus, le poți folosi oricând ai nevoie.

-Dacă pui apă fiartă și răcită în tavitele pentru făcut cuburi de gheață, cuburile tale vor fi complet transparente. Poți adaugă și niște bucăți mici de fructe în fiecare cubuleț, pentru un aspect original.

-Pentru a obține mai mult suc de la o lămâie, trebuie să o rostogoliti câteva momente pe masă apăsând ușor cu degetele pe coajă să.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *