CONSILIUL LOCAL A MAJORAT PRETUL DE INCHIRIERE AL TERENURILOR

Consilieri au stabilit noile prețuri de închiriere pentru terenurile primăriei la valori mai mari decât până în preyent șii diferențiate în funcție de zonă. Decizia vine după ce într-o ședință anterioară majoritatea PSD ALDE a solicitat acest lucru. În aceea ședință au fost ridicate mai multe probleme: cea legată de prețul minim de 0,5 euro pe mp,mult prea mic și care nu era explicit desemnat ca preș de pornire al licitațiilor, dar și faptul că nu se făcea o diferențiere în funcție de zonă, așa cum există la celelalte taxe.

La stabilirea prețurilor de pornire a licitațiilor pentru închirierea sau  concesionarea terenurilor aparținând domeniului public s-a avut în vedere rapoartele de evaluare a patrimoniului municipiului Urziceni 2012 și 2015 și sudiul de piață pentru anul 2018, privind valorile minime imobiliare din județul Ialomița, pentru uzul birourilor notariale.

Astfel, pentru închiriere teren cu utilități, pentru activități de comerț sau servicii, prețul minim de pronire al licitației este în zona I de 0, 9 Euro/mp/lună, zona II 0,7 Euro/mp/lună, zona III 0,5 Euro/mp/lună, zona IV, 0,3 Euro/mp/lună. La concesiune prețurile sunt cuprinse între 2,80 Euro/mp/an în zona I și 0,8 Euro/mp/an în zona IV. Pentru concesiune/superficie terenuri pentru construcția de locuințe prețurile variază de la,0,7 Euro/mp/an zona IV, pânâ la 1,60 Euro/mp/an, zona I. În ceea ce privește prețul de închiriere al terenurilor cu destinație agricolă, acesta a fost stabilit la 0,15 Euro/mp/an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *