Rețeta săptămânii

Tocanita italiana de vita

Ingrediente:1 ceapă, feliată, 1 cățel usturoi, feliat, 2 linguri de ulei de măsline, 300 g carne de vită sau friptură de vită, tăiată în felii subțiri, 1 ardei galben, fără semințe și felii subțiri, 400 g roșii la conservă, 1 crenguță rozmarin, tocat, 1 pumn măsline fără sâmburi

Modalitate de preparare:

Într-o cratiță mare, gătiți ceapa și usturoiul în ulei de măsline, timp de 5 minute până se înmoaie. Adăugați fâșiile de carne de vită, ardei, roșiile și rozmarinul, apoi se aduce în punctul de fierbere. Se fierbe timp de 15 minute, până când carnea este gătită, adăugând puțină apă clocotită, dacă este necesar. Se adaugă măslinele și se servește cu mămăligă

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *