Plante care vă ajută să vă îmbunătățiți digestia

Aveți des probleme cu indigestia? Mulți oameni se luptă cu diferite probleme digestive. Printre cele mai frecvente probleme se numără stresul gastric, supraaliemtația, aciditatea crescută și diareea.

Vestea bună este că puteți elimina cele mai multe probleme digestive folosind niște ierburi simple, dar puternice. Mai jos sunt 6 ierburi pe care ar trebui să le consumați în mod regulat, pentru a vă îmbunătăți sănătatea digestivă:

Ghimbir
Ghimbirul a fost folosit de secole pentru a ameliora indigestia. De fapt, cercetările arată că poate ajuta la tratarea grețurilor și a vărsăturilor. Și spre deosebire de cele mai multe medicamente convenționale, ghimbirul nu provoacă somnolență sau orice alt efect secundar.

Adăugați ghimbir proaspăt la mese când gătiți. Sau presărați praful de ghimbir pe alimente înainte de a mânca.

Muşeţel
Mușețelul este una dintre cele mai sigure plante medicinale. Are proprietăți puternice antiinflamatorii și antispastice care pot ameliora problemele gastrointestinale comune. Unele dintre problemele digestive pe care le poate trata includ balonare, crampe stomacale, arsuri la stomac și greață. De asemenea, este de specificat faptul că mușețelul este un bun remediu și pentru diminuarea stărilor de anxietate și stres.

Puteți lua musetelul în formă de capsulă (400 până la 1600 mg pe zi) sau puteți face un ceai cald.

Păpădie
Studiile arată că frunzele și rădăcinile de păpădie sunt excelente pentru digestie și pentru stimularea apetitului. Papadia susține eliberarea acidului gastric și a bilei care, prin urmare, îmbunătățește digestia.

Această plantă are, de asemenea, elemente nutritive care curăță ficatul și îmbunătățesc funcționalitatea acestuia. Adăugați frunze de păpădie sau rădăcini în apă pentru a face ceai. Sau puteți adăuga frunze proaspete la salată.

Mentă
Acest studiu a constatat că pacienții cu sindrom de intestin iritabil au prezentat o reducere de 40% a durerii abdominale și o reducere de 50% a balonării după administrarea capsulelor de ulei de mentă. Într-un studiu efectuat în Germania, s-a descoperit că menta este benefică pentru ameliorarea tulburărilor de stomac în cazul persoanelor cu indigestie cronică.

Menta poate fi luată sub formă de capsulă sau sub formă de ceai.

Balsam de lamaie
Aceasta plantă a fost folosita de ani de zile pentru a îmbunatati digestia. Are proprietăți antioxidante puternice care ajută la ameliorarea balonării, durerii de stomac și a gazelor.

Realizarea ceaiului de lămâie de lămâie este una dintre cele mai ușoare căi de a vă bucura de aceste beneficii. Pur și simplu adăugați frunze uscate la apa fierbinte. Sau luați capsule de balsam de lămâie.

Usturoi
Știați că usturoiul poate ucide paraziți intestinali? Poate trata și alte probleme digestive precum colita și diareea.

Alte beneficii includ: o circulație mai bună, o sănătate îmbunătățită a pielii și un nivel mai scăzut al colesterolului. Amintiți-vă să adăugați căței de usturoi la diferitele preparate cu legume sau carne.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *