Controale ITM pentru verificarea respectării legislației în relațiile de muncă

În luna aprilie 2018 inspectorii de muncă din domeniul relaţiilor de muncă au efectuat un număr de 72 de controale având ca obiectiv verificarea modului în care angajatorii respectă prevederile legislaţiei în vigoare .

Au fost sancţionaţi 17 angajatori fiind aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale , din care 9 amenzi în valoare de 240.000 lei şi 21 de avertismente.

Pentru remedierea neconformităţilor constatate de inspectorii de muncă au fost dispuse 46 de măsuri cu termene concrete de realizare.

Au fost aplicate sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea timpului de muncă şi de odihnă precum şi pentru netrasmiterea modificărilor intervenite în executarea contractelor individuale de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor în termenul prevăzut de lege.

Pentru verificarea respectării prevederilor legale privind publicarea la sediul şi pe pagina proprie de internet în data  de 31 martie 2018  a listei tuturor funcţiilor publice ce intra în categoria personalului plătit din fonduri publice,  au fost verificate 18 autorităţi şi instituţii publice şi au fost controlate şi sancţionate contravenţional cu avertisment  2 unităţi administrativ-teritoriale.

Pentru identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată, în luna aprilie 2018, Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomiţa , a realizat un număr de 71 controale, în care au fost depistate un număr de 25 persoane ce desfăşurau muncă nedeclarată , din totalul de 1647  salariaţi aflaţi în activitatea.

Dintre acestea, 12 persoane au fost primite la muncă  fără încheierea unui contract individual de muncă anterior începerii activităţii  iar 25 persoane  au fost depistate că desfăşoară muncă nedeclarată întrucât elementele contractelor individuale de muncă nu au fost transmise în registrul general de evidenţă a salariaţilor.

Pe primele 4 luni ale anului 2018 numărul persoanelor depistate că desfăşurau muncă nedeclarată a fost de 177 , din care :49 persoană fără contracte individuale de muncă; 121 persoane ale căror contracte individuale de muncă nu au fost transmise în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii; 7 persoane depistate la muncă în perioada în care au contractele individuale de munca suspendate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *