Profesorul  Ion Văduva, își lansează o nouă carte de poezii

La începutul lunii iunie, poetul Ion Văduva, își lansează la Salonul Internațional de Carte Bookfest, care are loc între 30 mai și 3 iunie, o nouă carte de poezii. Volumul, intitulat ”Conspirația cuvintelor”, apare la Editura Betta și are o prefață semnată de criticul literar Aureliu Goci. Acesta remarcă în expunerea sa discursul degajat și echilibrat al unui poet care operează cu măsurile normalității și care relevă în poeziile sale ”o bună cunoaștere a universului literaturii și o pragmatică cunoaștere a vieții particulare.” Un poet care nu pierde controlul asupra discursului, cu un text riguros, fără podoabe sau excese lingvistice, scrie Aureliu Goci despre poezia lui Ion Văduva. Acesta mai subliniază, printre altele, că poetul nu s-a pierdut în anonimatul provincial, ci și-a lărgit universul. Aureliu Goci îl prezintă pe poetul Ion Văduva ca pe un scriitor cu discurs personalizat și atitudini sociale, un autor care și-a edificat o operă cu o identitate clară.

Aprecieri deosebite vin și de la scriitoarea Eliza Roha, care spune despre creația lui Ion Văduva că îl plasează pe acesta în prima linie a poeziei românești contemporane. Cartea cuprinde 89 de poeme, structurate în trei capitole. Poezia lui Ion Văduva este ”o poezie a dedublării sinelui care se refugiază într-o stare de aparentă  resemnare matură, înțeleaptă….”Eliza Roha, remarcă și ea accentele sociale ale poeziei lui Ion Văduva.

”Cospirația cuvintelor”, ultima carte semnată Ion Văduva, vine după o serie de alte volume, apreciate de critica literară, precum: ”Bluze de vânt”(2011), Lumină neînserată ( 2012), ”Dincolo de fluturi” (2014), ”Anotimpul verbului a fi” (2016), ”101 poeme” (2016), ”Călăuză și cântec ”(2017).

Ion Văduva devine astfel un poet prolific și reușește cu fiecare volum să-și demostreze valoarea ca scriitor, pentru că, așa cum remarca Aureliu Goci, ”Într-o lume haotică și fără idealuri, Poetul nu poate sta de o parte.”

După lansarea cărții la Salonul Internațional de Carte Bookfest București, poetul Ion Văduva intenționează să își lanseze volumul și la Urziceni, din respect pentru publicul său, pentru prietenii și elevii pe care i-a educat și care îi apreciază atât creația literară, cât și prestația de dascăl.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *