RETETA SAPTAMANII

MACROU CU LĂMÂIE  ÎN SOS DE ROȘII

Ingrediente:4 bucăți peste macrou, 4 linguri ulei, 1 bucată lămâie, 4 bucăți roșii (pulpă pasată), piper și sare după gust, 150 ml apa, 1 linguriță amidon, 2-3 fire pătrunjel, 1 bucată ceapă roșie.

Mod de preparare:

Peștele se spăla, se curată de intestine și se porționează în bucăți potrivite. Lămâia se tăie felii subțiri și se introduce în fiecare bucată de peste.Ceapă se tăie mărunt și se călește în ulei timp de 2-3 minute.

Adăugăm pulpă de roșii și se continuă fierberea maxim 10 minute.

Sosul obținut se amestecă cu amidonul dizolvat în apa.Adăugăm sare, piper după gust apoi îl turnăm într-o tavă.

Așezam bucățile de peste în sos și introducem tavă în cuptorul preîncălzit ( la 160C ) pentru 25-30 min. Se presară cu pătrunjel mărunțit și se servește.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *