ALIMENTE PE CARE SĂ LE CONSUMĂM ÎN ZILELE CANICULARE

Deși pare o bună idee să îți întinzi mână după o băutură rece pe marginea piscinei, băutură ta rece ar putea avea efectul opus la ceea ce dorești.  Atunci când bem ceva rece, corpul trebuie să își ridice temperatură pentru a compensa cu „recele” care a fost introdus. Atunci transpirăm. Este același efect pe care îl are un pahar în care turnăm apă rece. Paharul transpiră. De aceea este recomandat că vara să nu bem lichide reci, ci mai degrabă călduțe.

Iată o lista cu alimentele care te pot ajuta vara:

  1. Salate

A rămâne hidratat este cheia de a-ți menține sângele rece. Când soarele de după-amiază te face să transpiri, este ușor să te deshidratezi, ceea ce îți lasă corpul fierbinte și obosit. Lăptuca este 95% apa, deci te menține și răcorit, și hidratat. Mai aruncă și niște castraveți peste ea, care și ei sunt 96% apa, și ai găsit masa ideală de vară.

  1. Pepenele

Nu doar că pepenele este alimentul de vară pentru picnicuri și grătare, dar este 90% apa. “Pulpa roză conține vitamină C și A, și antioxidantul licopen – care ajută la protejarea ta de soare” potrivit Tanyei Zuckerbot, dietetician din New York City și creatoarea The F-Factor Diet. “Este gustarea perfectă pentru a te răcori și a completa electroliții pierduți când transpiri în soare”.

  1. Ardeii iuți

“Ironic, alimentele condimentate sunt o modalitate excelentă de a înfrânge căldura. Dacă mâncăm ceva care ne face să transpiram, modul naturii de a ne răcori, ne îngăduie să suportăm soarele:, spune Zuckerbot. Transpirația poate totuși duce la deshidratare, așa că asigurați-va că beți multă apa de-a lungul zilei

  1. Mentă

Menta proaspătă poate fi cultivată în grădină și oferă o senzație imediată de răcorire. Este o adăugire cu puține calorii care va reîmprospăta orice băutură sau gustare.

  1. Băuturile nealcoolice

“Săriți peste margaritas și mojitos. Un cocktail de vară ar putea părea chiar ce trebuie pentru o seară călduroasă, dar prea mult alcool poate determina corpul să piardă prea multă apa” a spus Karen Ansel, MS, nutriționistă, dieteticiană și purtătoare de cuvânt pentru Academia de Nutriție și Dietetică.

Dacă apa începe să sune fad, regândiți-va cuburile de ghiată, sugerează ea. Adăugarea fructelor de pădure, strugurilor sau bucăților de pepene congelate în apa gazoasă este un mod răcoritor de a înviora lucrurile.

Dacă apa tot nu te atrage, poți mereu să îți faci un ceai macerat sau chiar să servești un ceai călduț aromat. https://viataverdeviu.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *