Ghiveci cu ciuperci

Ingrediente:600 g mazare congelata, 400 g fasole pastai congelata, 300 g ciuperci champignon, 50 ml ulei, 2 catei de usturoi, 3 morcovi, 4 cepe, 5 cartofi, 1 borcan mare suc de rosii (800 ml), 500 ml apa, 1 lingurita sare, 1 lingurita boia de ardei dulce, 2 foi de dafin, ½ lingurita zahar, piper si ghimbir macinat,½ lingurita marar, patrunjel si leustean uscat

Mod de preparare:

Legumele se curata si se taie astfel: ceapa julien, morcovii rondele, cartofii in patru, ciupercile daca nu sunt exagerat de mari se lasa intregi. Se incinge putin ulei intr-o craticioara care merge bagata si la cuptor si se caleste timp de doua minute ceapa cu o lingurita de sare, se pun apoi morcovii si cartofii, iar dupa inca doua minute se pune mazarea si fasolea congelata.

Se amesteca usor si se adauga sucul de rosii si toate condimentele si plantele aromatice, se pun ciupercile intregi, usturoiul taiat felii si se completeaza cu apa pana la nivelul legumelor, se tine pe aragaz pana cand mancarea incepe sa fiarba apoi se da la cuptor pentru 60 minute la foc potrivit (160-180 grade), pana cand mancarea scade si formeaza un sos tare gustos. In acest timp se amesteca de 1-2 ori iar la final i se potriveste gustul de sare si piper. Ghiveciul este o mancare des intalnita in bucataria romaneasca, se serveste cald cu paine de casa dar fiind un preparat de post merge foarte bine servit si rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *