Sfaturi utile în bucătărie

Crema cu unt devine si mai buna daca la prepararea ei adaugam putin martipan pe care-l amestecam in prealabil cu lapte.

Stafidele si fructele uscate nu se vor mai lasa in aluatul prajiturilor daca inainte de a le pune peste aluat le incalzim in cuptor cateva minute.

Snitelele vor fi mult mai gustoase daca se va inlocui pesmetul cu fulgi de porumb. Fulgii de porumb se pun intr-o punga de plastic sau intr-un prosop curat de bucatarie si se sfasrama cu ajutorul unui sucitor.
Cartofii in coaja se fierb adaugandu- se in apa si o lingura de ulei. Astfel coaja cartofilor se va indeparta mult mai usor.

Friptura nu se mai lipeste de tigaie, daca se da pe o parte cu faina si se pune la prajit inainte pe acea parte. Cand se intoarce se presara faina si pe partea care urmeaza sa fie prajita.

Friptura de pui va iesi mult mai gustoasa daca se unge inainte cu usturoi si unt.

Chiftelutele de legume capata un gust mai bun daca se adauga in compozitie 2 linguri de fulgi de ovaz.
Merele pentru placinta sau rulada, se amesteca cu zahar la foc mic, pana ce scade toata zeama pe care au lasat-o, dupa care se pun in aluat racite si cu niste pesmet presarat in prealabil pe foaie.

Pentru o aroma deosebita, cand iei supa de pe foc, adaugi in oala 2 felii subtiri de telina si verdeata tocata fin, dupa care acoperi vasul.

Carnea prajita la gratar se aduce la masa pe un platou si pe fiecare bucata pui cate un cub de unt tavalit prin patrunjel verde tocat foarte fin.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *