Rețeta săptămânii

Dovlecei gratinati

Ingrediente:4 dovlecei; 3 căței de usturoi; o ceapă; 3 ouă; 60 g parmezan;100 mililitri smântâna lichidă; 100 mililitri lapte; ulei de măsline; sare și piper.

Mod de preparare

Curăță dovleceii de coajă, apoi tăie-i pe lung în fâșii de aproximativ doi centimetri grosime. Presară sare grunjoasă peste ei și lasă-i o oră într-o strecurătoare. După scurgerea timpului, clătește feliile de dovlecel, lasă-le la scurs și tăie în cuburi jumătate din cantitatea de dovlecei. Pune cuburile de dovlecei împreună cu ceapă tăiată mărunt, cu usturoiul pisat și cu puțin ulei de măsline într-o tigaie și lasă-le să se caleașcă, până devin aurii. Separat, amestecă ouăle cu laptele și cu smântâna, apoi condimentează cu sare și piper. Mixează feliile de dovlecel care au rămas netăiate împreună cu sosul din lapte și smântâna și apoi adaugă-le peste dovleceii căliți în tigaie. Unge o tavă cu ulei de măsline, presară puțin parmezan și toarnă preparatul. Presară și peste dovlecei parmezan. Introdu tava la cuptorul încălzit în prealabil și laș-o la foc tare 20-25 de minute. Dovleceii gratinați reprezintă una dintre cele mai gustoase mâncăruri de vară, a cărei preparare îți va luă aproximativ o oră jumate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *