Porumbul dulce,  sursă importantă de carbohidrați

Porumbul dulce furnizează energie pe parcursul zilei, previne creșterile și scăderile bruște de glicemie și oferă o senzație de sațietate de lungă durată.

100 de grame de porumb conțin 7 grame de fibre. Porumbul previne constipația și menține sănătatea tractului digestiv. Porumbul mai conține, de asemenea, și acizi grași Omega-3 și Omega-6, vitamină B1 și vitamină B6, seleniu și magneziu.

Toate aceste informații nutriționale sunt valabile în cazul porumbului crud, însă cum acesta nu poate fi consumat că atare, ci fiert sau copt, unele valori ar putea varia. Spre exemplu, vitaminele din complexul B, fiind hidrosolubile, se distrug prin fierbere prelungită. De aceea, porumbul copt ar putea să conserve mai bine substanțele nutritive decât cel fiert.

Știuleții de porumb pentru fiert sau pentru copt sunt culeși când încă sunt insuficient maturizați, adică atunci când bobul încă elimină un lichid lăptos în momentul în care este zdrobit.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *