ARDEIUL IUTE- BENEFICII PENTRU SANATATE

Ardeiul iute şi-a câştigat reputaţia de condiment-medicament datorită capacităţilor sale extraordinare de a contribui la menţinerea sănătăţii. Studiile făcute asupra beneficiilor aduse de ardeiul iute au scos la iveală faptul că acesta poate influenţa într-un mod benefic anumite procese din organismul uman, jucând un rol esenţial în menţinerea sănătăţii. Anumite bucătării se axează foarte mult pe gustul său picant fiind recunoscute la nivel mondial, şi cel mai bun exemplu în acest sens este bucătăria mexicană şi cea indiană.

Unul dintre cele mai bune motive pentru care să îl introduci în alimentaţia ta este acela că ajută la micşorarea nivelului de colesterol din sânge şi împiedică apariţia cheagurilor, astfel că persoanele ce consumă periodic ardei iute sunt mult mai ferite de a dezvolta boli cardiovasculare şi nu numai.

Ardeiul iute asigură o digestie bună Pentru a te bucura de o sănătate bună şi pentru a putea avea energia necesară pe tot parcursul zilei este extrem de importantă alimentaţia. Astfel că dacă ai un tranzit lent, ardeiul iute te va ajuta să digeri mai bine şi uşor hrana şi va stimula apetitul. Dacă îţi faci griji pentru surplusul de kilograme, atunci tot ardeiul iute este soluţia salvatoare şi asta deoarece ajută la intensificarea procesului de arderi şi este un bun aliat al curelor de slăbire. Este deja celebru trucul cu apă şi o linguriţă de piper cayanne, ei bine acelaşi principiu de acţionare îl are şi ardeiul iute. Poţi să îl adaugi în salate sau în smoothie-uri. Totodată te poate ajuta să îţi reglezi tensiunea arterială şi să ai parte de un flux sangvin normal. (sanatate.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *