PMP IALOMIȚA CONTINUĂ STRÂNGEREA DE SEMNĂTURI PENTRU ”ALEGERI ÎN DOUĂ TURURI” ȘI ”FĂRĂ PENALI ÎN FUNCȚII PUBLICE”

Miercuri, 25 iulie, în cadrul ședinței Consiliului Executiv Județean al PMP Ialomița au fost abordate, pe lângă problemele organizatorice, și aspecte privind acțiunile inițiate de partid la nivel național. După cum se știe PMP strânge semnături pentru  revenirea la alegerile din două tururi de scrutin pentru primari și președinții de Consilii Județene  și, mai nou, împreună cu USR, susține proiectul legislativ ”fără penali în funcții publice”. PMP Ialomița va continua strângerea de semnături pentru cele două ințiative. Pentru o inițiativă legislativă este nevoie de strângerea a cel putin 500 de mii de semnături și se pare că acest prag a fost deja atins. În plan parlamentar, eforturile reprezentanților partidului vor fi către crearea unei pol de dreapta, și aici așteaptă mai multă deschidere din partea PNL, colaborarea cu USR fiind una bună.

În ceea ce privește chestiunile de ordin organizatoric, partidul va continua cu dezvoltarea și consolidarea organizațiilor locale, cu atât mai mult cu cât fuziunea cu UNPR este validă. Cele 160 de contestații depuse au fost respinse de instanță,  iar asta înseamnă practic că fuziunea este validă din moment ce nu mai există cale de atac. În acest context, în care numai în județul Ialomița UNPR are un număr de 17 consilieri, este normal să se acționeze pentru includerea acestora în structurile organizatorice ale PMP și astfel fuziunea să fie dusă până la capăt. Acest lucru va consolida evident partidul și organizațiile locale, iar PMP va avea un cuvânt de spus în consiliile locale unde are membri.

Pentru întărirea și dezvoltarea organizațiilor, membrii actualei conduceri județene au decis că se impune în primul rând o analiză a potențialului fiecărei organizații locale în parte și o conlucrare permanentă și directă cu membrii din teritoriu, astfel încât la viitoarele alegeri, europarlamentare sau locale, să se obțină un scor bun. În acest scop a fost creată o comisie care va evalua la fața locului activitatea fiecărei structuri în parte, și, mai apoi, în cadrul structurilor de conducere,  vor fi stabilite măsurile de urmat.

La ședința ComitetuluiExecutiv Județean al PMP Ialomița au participat, președintele Nicu Pericli, senatorul Gabi Ionașcu, ceilalți membri ai structurilor de conducere și președinții de organizații. Următoarea întâlnire va avea loc la sfârșitul lunii august.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *