CONSILIUL JUDEȚEAN ALOCĂ BANI PENTRU REABILITAREA LICEULUI DIN ARMĂȘEȘTI

Consiliul județean Ialomița alocă 90 000 de lei pentru reabilitarea Liceului Tehnologic ”Iordache Zossima” din Armășești. Decizia vine în urma unei solicitări făcute de Primăria Armășești, al cărui consiliu local a decis în ședința din 18 iunie 2018, reabilitarea acestei clădiri. În adresa înaintată Cnsiliului județean se menționa faptul că acoperișul clădirii liceului se află într-o stare de degradare avansată și că apa se infiltrează în interior. De asemenea sistemul de preluare a apei pluviale este complet uzat și trebuie înlocuit de urgență.

În cadrul liceului din Armășești învață elevi din mai multe localități ialomițene. În plus, clădirea, construită în anii 1883 -1885 de filantropul Iordache Zossima, fiind a treia școală de agricultură din țară, este înscrisă în lista Ministerului Culturii ca monument istoric al județului Ialomița.

Costurile estimate ale lucrărilor ce urmează a fi executate se ridică la 100 000 de mii de lei din care Consiliul județean va contribui cu suma de 90 000 de lei, iar primăria Armășești cu 10 000 de lei. Pentru finanțarea investiției consilierii județeani au aprobat un proiect de asociere cu primăria Armășești, materializat într-un contract de asociere, în care sunt prevăzute drepturile și obligațiile fiecărui asociat,  în conformitate cu prevederile legale în vigoare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *