Ce nu stim despre banalii castraveti? Castraveții – buni pentru mai multe lucruri decât pentru sănătatea noastră?

Castraveții conțin majoritatea vitaminelor de care aveți nevoie în fiecare zi , doar un singur castravete conține vitamina B1, vitamina B2, vitamina B3, vitamina B5, vitamina B6, acid folic, vitamina C, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu și zinc.

 1. Vă simţiţi obosit după-amiaza? Puneți jos energizantele sau cafeaua și luaţi un castravete. Castraveții sunt o sursă bună de vitamine B și carbohidrați care pot asigura un nivel de energie destul de rapidă care poate dura ore întregi.
 2. V-ați săturat de faptul că oglinda dumneavoastră de baie se abureşte în timp ce faceţi un duș? Încercați să frecați o felie de castravete de-a lungul oglinzii, va elimina ceața și va oferi un parfum liniștitor, asemănător cu cel din spa-uri.
 3. Dăunătorii vă distrug paturile de plantare? Puneți câteva felii într-o tigaie mică și grădina dvs. va fi liberă de dăunători pe tot parcursul sezonului. Substanțele chimice din castravete reacționează cu aluminiul pentru a da un miros nedetectabil oamenilor, dar care dăunează dăunătorilor din grădină și îi face să fugă din zonă.
 4. Căutați o modalitate rapidă și ușoară de a elimina celulita înainte de a ieși afară sau la piscină? Încercați să frecați o felie sau două de castraveți de-a lungul zonei problematice pentru câteva minute, produsele fitochimice din castravete fac ca colagenul din piele să se strângă, să întărească stratul exterior și să reducă vizibilitatea celulitei. Funcționează excelent și pe riduri!
 5. Vreţi să evitaţi mahmureala sau durerile de cap teribile? Mâncaţi câteva felii de castravete înainte de a merge la culcare şi o să vă treziţi împrospătat şi liber de dureri de cap. Castraveții conțin suficient zahăr, vitamine B și electroliți pentru a umple substanțele nutritive esențiale pe care le-a pierdut corpul, păstrând totul în echilibru, evitând atât o mahmureală cât și o durere de cap!
 6. Vă luptaţi cu poftele? Castraveții au fost folosiți timp de secole de către comercianți și exploratori europeni ca şi gustări rapide pentru a înlătura senzaţia de foame.
 7. Aveți o întâlnire importantă sau un interviu de angajare și vă dați seama că nu aveți timp suficient pentru a vă lustrui pantofii? Puneți un castravete tăiat proaspăt peste pantof, substanțele sale chimice vor oferi un strălucire rapidă și durabilă, care nu numai că arată grozav, ci și respinge apa.
 8. Aveţi nevoie de un spray lubrifiant pentru a repara o balama care scârțâie? Luați o felie de castravete și frecați-o de-a lungul balamalelor problematice și voila, scârțâitul a dispărut!
 9. Sunteţi stresat și nu aveţi timp pentru un masaj normal, facial sau o vizită la spa? Tăiați un castravete întreg și puneți-l într-un vas în care fierbe apă, substanțele chimice și substanțele nutritive de la castravete reacționează cu apa fiartă și se eliberează în abur, creând o aromă relaxantă și liniştitoare, care a demonstrat reducerea stresului la mame proaspete și studenți în timpul examenelor finale.
 10. Doar ce terminaţi un prânz de afaceri și vă daţi seama că nu aveţi gumă sau bomboane? Luați o felie de castravete și apăsați-l de cerul gurii cu limba timp de 30 de secunde pentru a elimina respirația urâtă, fitochimicalele vor ucide bacteriile din gură responsabile pentru provocarea respirației urâtă.
 11. Căutați o cale „verde” pentru a vă curăța robinetele, chiuvetele sau oțelul inoxidabil? Luați o felie de castravete și frecați-o pe suprafața pe care doriți să o curățați, nu numai că va elimina ani de zgârieturi și va aduce înapoi strălucirea, dar nu va lăsa urme și nu vă va afecta degetele sau unghiile în timp ce curățați cu acesta.
 12. Foloseaţi un stilou și ați făcut o greșeală? Luaţi partea din afara castravetelui și utilizaţi-o încet pentru a șterge scrisul de stilou, de asemenea, funcționează bine şi pe creioane și markere pe care le-au folosit copiii pentru a decora pereții!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *