Rețeta săptămânii

American Cheesecake

INGREDIENTE: 400 g smântână; 300 g biscuiţi cu unt; 6 ouă; 600 g crema de brânză; 120 g unt topit; 300 g zahăr; 1 lingură esenţă de vanilie; 500 g brânză de vaci dietetică; zahăr pudra pentru presărat pe deasupra la sfârşit.

Mod de preparare:

Biscuiţii se pun într-un castron şi se sfărâma cu mâna până devin un pesmet. Dupa care se adaugă untul topit şi se amestecă bine. Intr-o formă de tort se aseaza amestecul şi se bagă timp de 10 minute la frigider.

Într-un castron mare se pune crema de brânză și brânza dietetica, se adaugă zahărul, esenta de vanilie și se amestecă bine până la omogenizarea ingredientelor. După ce s-a obţinut crema omogenă se adăugată ouăle, unul câte unul, pe rând. Nu adăugaţi următorul ou până când nu aţi integrat bine în compoziţie oul adăugat anterior.

După ce s-au adăugat toate ouăle, se mai adauga şi smântână şi amestecaţi până obţineţi o crema omogenă. Scoateţi formă de la frigider şi turnaţi compoziţia. Se pune în cuptor pentru 1 ora şi 30 de minute. După ce se răceşte se pune în frigider pentru 4 ore. Se serveşte pudrată cu zahăr sau cu dulceaţă.
Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *